• Udialo sa ...

          • Oznámenie pre stravníkov

          • 23. 6. 2022
          • Vedúca ŠJ oznamuje stravníkom, že z dôvodu ukončenia školského roka a finančného vyrovnania je možné obedy odhlásiť iba do 29.6.2022.  Dňa 30.6.2022 obed nebude možné odhlásiť!!!

             

          • Za krásou banských miest

          • 23. 6. 2022
          • Uprostred júna pre nás triedne učiteľky 8.ročníka pripravili zaujímavý  koncoročný výlet. V stredu  skoro ráno sme sa vydali na dlhú cestu, počas  ktorej sme spoznali ďalšie krásy Slovenska. Cieľom dňa bolo historické mesto Banská Bystrica. Prvou zastávkou bola Harmanecká kvapľová jaskyňa. Dostali sme sa k nej náročnou túrou a za odmenu nám ukázala svoje krásy. Neskôr naše kroky viedli do metropoly stredného Slovenska - Banskej Bystrice, kde sme obdivovali historické námestie. Z výšky šikmej hodinovej veže sme videli panorámu mesta i krásu okolitého regiónu. Presunuli sme sa k múzeu SNP, kde sme si ozrejmili význam tohto pietneho miesta a nakoniec sme sa ubytovali v Donovaloch. Po náročnom dni nám dobre padlo chutne pripravené jedlo. Večer už patril zábave a oddychu. Vo štvrtok ráno sme  vyrazili na cestu do Banskej Štiavnice. Ako prvé sme navštívili Slovenské banské múzeum v prírode. Tam sme si obliekli pracovný odev a v štôlni Bartolomej sme sa na chvíľu stali baníkmi a mohli si uvedomiť náročnosť tohto povolania. Poobede sme obdivovali mesto Banská Štiavnica. Prechádzkou po historickom centre sme sa kochali nevšedným čarom tohto mesta, ktoré je zapísané v Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Posledným navštíveným miestom bol tajch Klinger, jedno z vodných diel pre účely baníctva.

            Napokon unavení, ale  plní zážitkov i spomienok sme sa šťastne vrátili domov.

             

            Žiaci 8. ročníka ZŠ Mlynská

          • Čitateľský maratón „Čítajme si“ v ZŠ Mlynská

          • 23. 6. 2022
          • Dňa 22.6.2022 sa žiaci našej školy zapojili do 13. ročníka celoslovenského detského maratónu „Čítajme si 2022“, ktorý organizuje Linka detskej istoty.  Cieľom tejto akcie bolo nielen podporiť čítanie u detí a mládeže, ale aj prekonať slovenský rekord z minulých rokov.

            Žiaci 1. – 4. ročníka sa striedali pri čítaní zaujímavých kníh našich detských autorov v školskej knižnici a v triedach. Maratón prebiehal tak, že keď žiak dočítal odsek z vybranej knihy, pokračoval ďalší čitateľ. V 5 – 9. ročníku bola táto akcia vedená učiteľkami SJL, ktoré so žiakmi čítali detektívne a šokujúce príbehy na hodinách literatúry. Všetci zúčastnení sa následne zapísali do prezenčnej listiny, podpísali sa na plagát  Čítajme si 2022 a získali záložku do knihy. O tom, že bol rekord prekonaný, sme sa dozvedeli už v ten istý deň. Čítalo 71 470 detí a z toho 386 žiakov z našej školy. Výsledky celoslovenského detského čitateľského maratónu „Čítajme si 2022“ budú vyhlásené 27.6.2022. Vyžrebuje sa 20 škôl, ktoré dostanú knihy, darované vydavateľstvom Slovart a Linkou detskej istoty.

          • Výlet deviatakov- Wadowice, Krakov, Osvienčim

          • 22. 6. 2022
          • Dňa 14. júna 2022 sme sa v skorých ranných hodinách vydali na cestu za poznaním do susedného Poľska. Naším cieľom bolo krásne poľské mesto s bohatou históriou – Krakov.

            Najskôr sme navštívili mesto Wadovice - rodisko Jana Pavla II, ktoré nás očarilo malebným námestím. Popoludní sme vyrazili do mesta Osvienčim, kde sa pred vyše 80 rokmi odohrávali najtemnejšie udalosti v dejinách ľudstva. Navštívili sme múzeum Auschwitz - Birkenau, pozostatky nacistického vyhladzovacieho tábora, v ktorom ukrutným spôsobom vyhaslo vyše milión ľudských životov. Boli sme tam práve na výročie prvého transportu, ktorý sa uskutočnil 14. júna 1940. Pri vstupnej bráne prechádzali okolo nás poslední preživší z koncentračného tábora. Sprievodkyňa nám veľmi dojímavo opísala niektoré skutočné príbehy. V každom z nás zanechala návšteva tohto miesta, na ktorom behá mráz po chrbte aj v horúcich dňoch, silný dojem.

            Večer sme sa ubytovali v hoteli Vienna House Easy Krakov, kde nás čakala výborná večera. Keďže nás neopúšťala energia a dobrá nálada, večer sme si  spríjemnili utužením medzitriednych vzťahov. Niektorí z nás sa prešli nočným Krakovom.

            Na druhý deň nás vytiahol z postele skorý budíček. Po raňajkách sme vyrazili do mesta,  kde sme mali prehliadku nádvoria kráľovského hradu Wawel a katedrály. Pokračovali sme prehliadkou Starého mesta a najväčšieho námestia strednej Európy.

            Ako už zvyčajne, aj tento výlet sme zakončili v obchodnom centre.

            Na tomto poznávacom zájazde sme si doplnili vedomosti z histórie, dozvedeli sa mnoho nových zaujímavostí, na vlastné oči sme videli miesta, o ktorých sme sa učili na hodinách dejepisu a určite sa sem niekedy vrátime.

                                                                                                    Karin Šaková, Alexander Žanony

          • Tretiaci na výlete

          • 21. 6. 2022
          •      Dňa 14. 06. 2022 sa tretiaci zúčastnili dlho očakávaného školského výletu, ktorého cieľovou stanicou bol Bardejov - Bardejovské Kúpele. Prvé kroky viedli na historické Radničné námestie v Bardejove s obnovenými meštianskymi domami, z ktorých ich najviac zaujal Gantzughofov dom. Zastavili sa pri Bazilike minor sv. Egídia, potom zavítali do mestskej radnice, v ktorej si pozreli historickú expozíciu. Navštívili aj pútavú prírodovednú expozíciu zameranú na rastlinstvo a živočíšstvo severovýchodného Slovenska. Prešli sa po mestskom opevnení, ktoré je jedným z najdokonalejších a najzachovalejších mestských obranných systémov na Slovensku. Zaujímavý bol aj Parčík Johna Lennona s pamätnými kameňmi členov skupiny Beatles. Na desiatej si pochutnali v Promenádnom parku.

                 Ďalšie kroky smerovali do 5 km vzdialených Bardejovských Kúpeľov, ktoré sa už v minulosti preslávili najmä svojimi minerálnymi vodami, blahodarne pôsobiacimi na tráviaci trakt. Počas prechádzky si pozreli sochu cisárovnej Alžbety, nazývanej Sissi, pred budovou zrekonštruovaného historického hotela Alžbeta. Prešli sa po Lávke priateľstva. Navštívili aj skanzen – Múzeum ľudovej architektúry, ktorý sa rozprestiera na ploche takmer dvoch hektárov a predstavuje tradičnú zrubovú architektúru obyvateľov na severe Šariša a Horného Zemplína. V jeho areáli videli rôzne ľudové stavby – napr. zrubové roľnícke domy, rôzne hospodárske stavby i drevené kostolíky.

                 Žiaci si nakúpili tradičné kúpeľné oblátky a drobné suveníry. Z výletu si odniesli nové poznatky a pekné zážitky.

          • Festival športu Jaslo 2022

          • 21. 6. 2022
          • V dňoch 17.-19.6.2022 sa st.žiačky ZŠ Mlynská zúčastnili medzinárodného volejbalového turnaja  v Poľsku pod názvom Festival športu Jaslo 2022. Tento rok to bol už 21.ročník a Stropkovčanky patria k tradičným účastníkom turnaja a dokonca  v rokoch 2015, 2016 sa stali celkovými  víťazkami.  V konkurencií  16 tímov z Poľska, Slovenska, Česka, Nemecka,  Rumunska, Ukrajiny a Anglicka sa nestratili a napriek tomu že patrili k najmladším, ukázali svoje volejbalové umenie.

            1. deň sa hralo v 4 skupinách po 4 družstvá a umiestnenie po tomto dni rozhodovalo o nasadení do sobotných skupín.  Prvý zápas s UKS Przemysl(POL) začali dievčatá dobre a bojovným výkonom vyhrali 1.set.  V druhom sete a bohužiaľ aj v  tiebreaku sa im už tak nedarilo na príjme, súper otočil zápas vo svoj prospech a vyhral 2:1. V druhom najnevydarenejšom  zápase na turnaji ich vyspelý súper z Debowieca(POL) k ničomu nepustil a jednoznačne vyhral 2:0. V poslednom zápase dňa proti Sparta Sambor(UKR) dievčatá zabojovali  a po vyrovnanom priebehu vyhrali 2:0 a obsadili v skupine 3.miesto.

            2.deň sme dostali súperov z iných skupín z prvého, druhého a štvrtého miesta. V prvom zápase proti ZŠ Mikulová Praha(CZE), ktoré tradične bojujú na tomto turnaji o najvyššie méty, sa  dievčatá  držali zhruba do polovice setov, potom sa však začali kopiť tradičné chyby a skúsený súper to využil na víťazstvo 2:0. Hneď po tomto zápase nastúpili proti jednému z hlavných favoritov KS Volley Gorlice(POL).  Aj napriek tomu, že Stropkovčanky bojovali, ukázali sa skúsenosti a kvalita súpera. Prehra 2:0 nás odsunula už iba na boj o tretie miesto v skupine proti atraktívnemu, ale nie veľmi kvalitnému súperovi z Londýna(ENG). V tomto zápase si zahrali všetky dievčatá a víťazstvo 2:0 znamenalo 3.miesto v skupine a boj o konečné 9 až 12 miesto.

            Posledný hrací deň sa hrali už iba 2 zápasy. Najprv s jedným z tretích miest a následne buď s víťazom alebo porazeným z druhej dvojice.

            Dievčatá nastúpili v plnej sile proti MOSiR Grybow. Po výbornom začiatku, peknej útočnej hre a výraznom vedení dostala šancu aj lavička. Do druhého setu nastúpili Stropkovčanky v pozmenenej zostave, dievčatá z Grybowa sa chytili a vybudovali si výrazný náskok, na ktorom už ani prestriedanie nič nezmenilo a išlo sa do tretieho skráteného setu. Nervozita na začiatku setu sa premietla do vedenia súpera 8:4. Stropkovčanky sa nevzdali a v nervydrásajúcom  závere vyhrali tiebreak 15:13.

            V poslednom zápase o konečné 9.miesto nastúpili v tropickej horúčave proti Košičankám, ktorým chceli oplatiť prehru z domácej súťaže. Svoj najlepší zápas na turnaji odohrali takmer bez striedania. Prvý set začal lepšie súper, naše hráčky však doťahovali bod po bode a koncovka patrila im. V druhom sete pokračovali v kvalitnom výkone, agresívnym podaním a útočnými kombináciami porazili súpera. Víťazstvo 2:0 znamenalo 9. miesto, čo vzhľadom na vek dievčat nebolo zlé, ale o rok sa určite prídu pobiť o vyššie priečky. Za najlepšie hráčky družstva boli vyhlásené Lara Špilárová  a Tamara Malačinová.

            Vyvrcholením turnaja bolo finále Jaslo : Krosno, ktoré malo špičkové parametre a dievčatá mohli vidieť, kde ešte potrebujú zabrať.

            Poradie:

            1. Karpaty Mosir Krosno
            2. MOSiR Jaslo
            3. KS Volley Gorlice
            4. UKS Debowiec

            ..............

            9.  ZŠ Mlynská Stropkov

                 Zostava:   L.Nemcová, T.Malačinová, M.Polívková, D.Čurilová, P.Luberdová, K.Andrejovská, S.Kočišová, V.Šturáková, A.Tkačivská, L.Špilárová, K.Cimbová, D.Zápotocká

            Tréner Mgr.Milan Haľko

            Viac o turnaji na: Festiwal Sportu JASŁO 2022 | Facebook

          • Najlepší žiaci mesta v školskom roku 2021/2022

          • 21. 6. 2022
          • Dňa 17.6.2022 odovzdával v reprezentačnej sále Kaštieľa Stropkov ocenenia a ďakovné listy JUDr. Ondrej Brendza, primátor mesta Stropkov, najlepším žiakom mesta v školskom roku 2021/2022. Medzi ocenenými opäť nechýbali ani naši žiaci:

            Eduard Hájnik za 1. miesto na celoslovenskom kole Dejepisnej olympiády, 1. miesto na krajskom kole Geografickej olympiády, 14. miesto a úspešný riešiteľ na celoslovenskom kole Geografickej olympiády a  1. miesto na okresnom kole Matematickej olympiády.

            Dávid CalkoJakub Suvák za 1. miesto na krajskom kole Technickej olympiády, 6. miesto na celoslovenskom kole Technickej olympiády, úspešní riešitelia.

            Tomáš Handzuš za 1. miesto na Majstrovstvách SR v boxe v kategórii ml. dorastencov do 48kg.

            Žiacky kolektív : Špilárová Lara, Cimbová Karolína, Nováková Katarína, Siváková Ema, Suváková Soňa, Zápotocká Dáša, Semancová Sofia – za 2. miesto na Majstrovstvách SR MINICOOL Volley.

            Všetkým týmto žiakom ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu školy, mesta a Prešovského kraja v predmetových olympiádach aj športových súťažiach, blahoželáme k výborným výsledkom počas celého štúdia a prajeme veľa ďalších úspechov.

            ZŠ Mlynská

             

             

          • Hviezdne nebo 5.B

          • 19. 6. 2022
          • Na nebi nikdy nežiari len jedna hviezda, a preto ich tento školský rok aj v našej triede zasvietilo niekoľko. Každý týždeň bol našou hviezdou jeden žiak, ktorý sa predstavil spolužiakom, porozprával o svojich záujmoch, zabavil ich alebo priniesol do školy ukázať niečo zo svojho sveta.

          • Boli sme v Kežmarku a Pieninách

          • 17. 6. 2022
          •                Po nekonečne dlhej dobe kovidovej sme si opäť mohli užiť školský výlet.  V pondelok ráno nás štyridsať šiestakov autobus odviezol najprv do podtatranského mesta Kežmarok. Tam sme si prezreli mestský hrad, kde sme obdivovali jeho bohatú históriu a množstvo historických artefaktov, vrátane lekárnickej expozície. Potom sme sa prešli po slnkom zaliatych uličkách mesta, lemovaných stredovekými domami a dobre padla zmrzlina či koláčik. Ďalej sme pokračovali smerom k Červenému kláštoru. Prešli sme popri múroch kartuziánskeho kláštora a nastúpili sme do pltí, ktoré nás mali previezť po Dunajci. Z pltí sme obdivovali krásy pieninskej prírody, žiaľ schovaní pod dáždnikmi a pršiplášťami. V Lesnici sme sa zohriali teplým čajom a dobrým jedlom a potom šup na nákupy do Starej Ľubovne! Príjemne unavení a plní zážitkov sme večer  celí a zdraví vystúpili z autobusu v upršanom Stropkove.

             Tešíme sa opäť o rok!

          • Škola v prírode v Tatranskej Lomnici

          • 17. 6. 2022
          • V dňoch 6. – 10.6.2022 sme sa my, žiaci 4.ročníka, zúčastnili dlho očakávanej školy v prírode. Hneď po príchode do cieľovej stanice, Tatranskej Lomnice, sme sa ubytovali v penzióne Zora, kde už pre nás boli pripravené útulné izby. Po výbornom obede sme si vybalili veci a vybrali sa k Štrbskému plesu. Veľkým zážitkom bola aj cesta vlakom, pretože niektorí v ňom sedeli prvýkrát. Počas celého pobytu sme mali slnečné počasie a zvládli niekoľko nenáročných túr. Na Hrebienok sme sa vyviezli  pozemnou lanovkou, pozreli si vodopády, Bilíkovu a Rainerovu chatu.

            Spoznali sme zaujímavé zákutia Tatranskej Lomnice. Navštívili sme expozíciu Múzea Tatranského národného parku, kde sme mali poučnú prednášku o medveďovi  hnedom  a pozreli si film o živote svišťa tatranského. Veľmi sa nám páčila aj prehliadka v botanickej záhrade. S nadšením sme si užili kúpanie v bazéne v hoteli Titris Sorea, kde sme sa dosýta vyšantili. Poslednou zastávkou na ceste za poznaním  bola návšteva Belianskej jaskyne, ktorá trvala 70 minút a kde sme zdolali vyše 700 schodov. Celý pobyt v nás zanechal príjemné zážitky a spomienky.  

            O naše zdravie sa starala zdravotníčka Beáta Sidorová, ktorej chceme touto cestou poďakovať za ochotu a priateľský prístup.  

             

                                                                                                                            Štvrtáci zo ZŠ Mlynská

          • Vyhodnotenie výtvarnej súťaže-„ STROPKOV MOJE MESTO“

          • 16. 6. 2022
          •               Vyhlasovateľom 1. ročníka výtvarnej súťaže „Stropkov moje mesto“ je mesto Stropkov – odbor školstva a kultúry. Do súťaže sa zapojilo okolo 102 detí základných a základných umeleckých škôl v meste. Aj naša škola sa zapojila do tejto súťaže. Žiaci- Viktória Komišáková, Nina Bučková, Samuel Kašperán a Branislav Boršč získali v jednotlivých kategóriách krásne popredné miesta.  Práce hodnotila porota v zložení: Mgr. Domicián Križanovský, Bc. Anežka Madzinová a Bc. Klára Gombárová.

          • Zlatá deaflympionička Eva Jurková v našej škole

          • 16. 6. 2022
          • Dňa 15.6.2022 sme v našej telocvični privítali Evu Jurkovú, ktorá toho roku na májovej deaflympiáde v brazílskom meste Caxias do Soul si vybojovala ZLATÚ MEDAILU v dvojhre žien a BRONZOVÚ MEDAILU v zmiešanej štvorhre v stolnom tenise. Mali sme tú česť ju aj osobne pozdraviť a potešiť sa s ňou z jej víťazstva, spoločne s jej dlhoročným trénerom Andrejom Dzelinským, sparingpartnerkou Julkou Dzelinskou a otcom Ladislavom Jurkom, ktorý ju od piatich rokov viedol na úžasnej športovej kariére. Okrem jej famózneho úspechu a mimoriadneho talentu nás Evka očarila svojou skromnosťou a veľkou charizmou.

          • Kyberšikana očami preventistky a žiakov 7.b a 7.a

          • 15. 6. 2022
          • Na besede dňa 20.5. 2022 a 24.5. 2022 s  policajnou preventistkou ORPZ vo Svidníku  Mgr. Katarínou Sukeľovou,  sme sa dozvedeli nielen to, že svet internetu je nebezpečný, ale aj to, že aj obyčajné ohovárenie môže byť trestným činom. Pani preventistka  nám zaujímavou formou porozprávala o nepriaznivom vplyve šikany na psychický stav detí. Zaujalo nás, že jej kariéra začala najprv v školskom prostredí a teraz svoje skúsenosti s deťmi zúročuje v policajnej praxi. Aj keď veľa vecí o kyberšikane teoreticky ovládame, ešte sa všetci musíme veľa učiť a zdokonaľovať sa v tom, ako sa správať nielen v reálnom živote, ale aj vo virtuálnom svete. Veríme, že takáto zaujímavá beseda sa na našej škole ešte bude realizovať.

          • 3.C - Ako sme prežili NOC V ŠKOLE

          • 13. 6. 2022
          • Aj počas noci sa môžu v škole diať zvláštne veci. Inokedy tiché priestory našej veľkej školy ožili pod rúškom tmy z 3. júna  na 4. júna 2022. Kto by si myslel, že deti jej majú dosť počas dňa, mýli sa.

            Nebyť v noci doma! Hmmm....To je sen všetkých detí. Našim odvážnym žiakom 3.C triedy to dovolili dokonca aj ich rodičia. Nocľažníci s netradičnou školskou výbavou sa začali schádzať o 20.00 hodine  pred bránou budovy a dlho očakávaná NOC V ŠKOLE mohla začať.  Naša telocvičňa sa zrazu začala meniť na veľkú detskú izbu. Deti si na žinenkách hneď ustlali svoje miesta na spanie a tešili sa na bláznivý večer. Najprv sme sa vyšantili v telocvični a keď sa zotmelo, vybrali sme sa na dobrodružné putovanie s baterkami po areáli školy, počas ktorého sme našli poklad v podobe sladkej odmeny. Práve to preverilo našu odvahu. Po nočnej prehliadke sme sa vrátili do telocvične, kde sme si kreslili, hrali futbal, tancovali a zabávali sa do neskorého večera.

            Po polnoci už nastal čas sa prezliecť, umyť zuby a uložiť sa do svojich spacákov. Ešte sme stihli pozrieť rozprávku na veľkom plátne ako v kine a zakrátko sme zaspali. O tom, že to bol náročný večer plný zážitkov niet pochýb. Ráno po prebudení sme boli veľmi šťastní, že sme mohli prespať na tomto netradičnom mieste. Pani učiteľka nám za odmenu odovzdala Certifikát odvahy za prežitú noc v škole, na ktorú budeme dlho spomínať.

             

            Žiaci 3.C

          • Senzačný výlet v Roztokoch

          • 13. 6. 2022
          • V dňoch 2.-3. júna sa žiaci 8.B, 7.C a 7.B zúčastnili pobytu v nádhernom areáli hvezdárne Roztoky pod pedagogickým dozorom Mgr. Kataríny Hurnej a Mgr. Kataríny Výletovej.

            Zážitky na ceste do Roztokov začali už na autobusovej stanici, lebo sme skoro nastúpili do zlého autobusu. Keď sme už nasadli do správneho spoja, tak sme sa odviezli do Nižného Mirošova a odtiaľ nasledovala menšia 5 km túra do Roztokov. V dedine nás už čakala sladká odmena - koláče od Evkinej babky. Po menšej prestávke a občerstvení sme došli do hvezdárne. Rozdelili sme sa do izieb a zasadli za stoly k chutnému obedu. Po ňom sme sa pustili hľadať poklad. Rozdelili sme sa na tri tímy a rozutekali sa po areáli hvezdárne. Pomocou indícií každá skupinka našla ten svoj poklad. Boli to chutné bábovky od našich milých učiteliek a samozrejme nechýbali ani cukríky. Po hľadaní sme si oddýchli na izbách, a potom nás čakala zaujímavá prezentácia s hvezdárom o Slnku.  Počas večernej „opekačky“ sme hrali spoločenské a športové hry. „Najlepšie bolo strieľanie zo vzduchovky,“ vraví Samuel zo 7.B. Poniektorí sa dali zahrabať do piesku, čo sa najviac páčilo Rišovi zo 7.C. Počas noci sme ďalekohľadom pozorovali bohatú pýchu vesmírnych javov. Po tejto krásnej “šou“sme mali ešte chvíľku na rozprávanie sa či hranie spoločenských hier. Neskoršia večierka mala ranné následky, a tak sa nikomu nechcelo vstávať. No budík, ktorý si dievčatá pripravili v podobe sirény policajného auta, určite každého zobudil. Po raňajkách sme mali voľný program, hrali sme volejbal, bedminton, futbal a mnohí sa výstrelmi zo vzduchovky snažili zasiahnuť terč. Po výbornom obede sme sa prešli z hvezdárne k autobusovej zastávke, kde sme nasadli do autobusu a išli domov.

             

            Ďakujeme Andrejovi Poperníkovi, Evkinmu ockovi, za chutne navarené jedlo a učiteľkám za trpezlivosť a dozor nad nami.

            S vďakou, zúčastnení výletu :)

          • Skalnaté pleso

          • 13. 6. 2022
          • Vysoké Tatry sú ideálnym miestom, kde si žiaci môžu oddýchnuť a nabrať energiu do posledných školských dní. Preto sme sa so siedmakmi vybrali v utorok 7.6.2022 do Starého Smokovca, odtiaľ sme sa lanovkou vyviezli na Hrebienok, a potom nás už čakala krásna túra na Skalnaté pleso. Počasie nám prialo a my sme si mohli vychutnávať nádherné výhľady, ktoré nám Tatry ponúkli. Lanovkou sme sa zviezli do Tatranskej Lomnice a plní zážitkov sme sa vrhli do nákupného centra v Poprade.

            Veríme, že aj po tomto výlete si naše Tatry získali nových priaznivcov.

          • Máme VICEMAJSTERKY Slovenska MINICOOL Volley !

          • 13. 6. 2022
          • V Prešove sa v stredu 8.6.2022 uskutočnili Majstrovstvá SR MINICOOL Volley, kde bojovalo o trofej spolu 8 dievčenských a 8 chlapčenských tímov.

            Na tieto Majstrovstvá sa prebojovali aj mladšie žiačky ZŠ Mlynská, ktorým odvaha a bojovnosť na tomto turnaji určite nechýbala. Dievčatá predviedli parádny výkon a po všetkých jednoznačných a zaslúžených výhrach vo svojej skupine nad ZŠ Pezinok, ZŠ Bratislava a ZŠ Považská Bystrica so zhodným výsledkom  2:0 sa stali lídrom svojej skupiny a postúpili do finálového boja o Majsterky SR.

            Vo finále sa stretli so ZŠ Studienka, kde dievčatá naďalej pokračovali vo svojej útočnej hre. Takzvaný bod zlomu nastal pri našich podaniach, kde napriek tomu, že v skupinovej fáze dievčatá podávali famózne, nebezpečne a hlavne stabilne,  v tomto zápase podania nevyvolávali žiadúci efekt a našimi pokazenými podaniami sme nahnali body súperovi. Celý priebeh zápasu bol nerozhodný a zvyšoval tlak nielen trénerovi, ale aj fandiacim rodičom. Šťastena sa ale nakoniec otočila na stranu súpera, ktorý si odniesol prvenstvo.

            Aj napriek prehre to bol vyrovnaný a nervydrásajúci zápas, naše dievčatá súperovi nič nedarovali zadarmo, ukázali svoju bojovnosť a húževnatosť a z turnaja si odniesli striebro s titulom VICEMAJSTERKY.

            Ďakujeme dievčatám a trénerovi za krásnu reprezentáciu ZŠ Mlynská Stropkov. Svojím výkonom sa postarali o to, že ZŠ Mlynská bude mať aj naďalej stále veľmi zvučné meno vo volejbalovej sfére.

            Zostava: 

            Špilárová L., Cimbová K., Nováková K., Zápotocká D., Semancová S. 

            Tréner: Mgr. Milan Haľko

             

            Výsledky: 

            V skupine

            ZŠ Mlynská Stropkov - ZŠ Na Bielenisku Pezinok 2:0 (25:19, 25:21)

            ZŠ Mlynská Stropkov - ZŠ Turnianska Bratislava 2:0 (25:17, 25:12)

            ZŠ Mlynská Stropkov - ZŠ Slovanská Považská Bystrica 2:0 (25:8, 25:11)

            FINÁLE o 1. – 2. miesto

            ZŠ Mlynská Stropkov - ZŠ s MŠ Studienka 0:2 (22:25, 25:27)

          • OM družstiev a jednotlivcov v šachu žiakov – záverečné kolo

          • 13. 6. 2022
          •     V piatok 10.6.2022 sa naši žiaci zúčastnili okresných majstrovstiev v šachu – záverečné kolo, ktoré organizoval Šachový klub v Stropkove. Turnaj bol započítaný do seriálu okresných majstrovstiev jednotlivcov a 4-členných družstiev žiakov ZŠ. Ocenené boli 3 najlepšie družstvá a traja najlepší jednotlivci v kategórii ml. a st. žiakov.   Naši nastúpili v zložení:  Urban Miklič, Dávid Štovka, Tobias Kľocek, Adam Vidiščák, Natália Jevočinová, Andrej Jevočin a Dávid Kovč. Hoci na tomto turnaji všetci z nášho družstva zabojovali, nepodarilo sa nám získať pohár. Žiak Tobias Kľocek však získal v celkovom seriálovom hodnotení pekné 3. miesto. Srdečne mu gratulujeme. Všetkým menovaným žiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy v tomto športe.

          • Majstrovstvá SR v minivolejbale žiačok základných škôl MINI COOL VOLLEY 2021/2022

          • 8. 6. 2022
          • Naše dievčatá zažívajú na dnešných MSR v Prešove veľký úspech a radosť, keďže sa stali víťazkami A skupiny. Tento výsledok ich posúva do finále.

            Výsledky:

            ZŠ Mlynská – ZŠ Pezinok 2:0

            ZŠ Mlynská – ZŠ Považská Bystrica 2:0

            ZŠ Mlynská – ZŠ Turnianska Bratislava 2:0

             

            Vo finále o 1. miesto, a teda o titul majstra Slovenska, budú hrať so ZŠ Studienka.

            Držíme im palce!

    • Kontakty

      • Základná škola, Mlynská 697/7, Stropkov
      • +421 547 422202, +421 911 298 020
      • vrátnica: +421951018768 jedáleň:+421547422913
      • Mlynská 697/7 09101 Stropkov Slovakia
      • IČO 37873181
      • DIČ 2021650807
      • riaditeľ: riaditel@zsmlynstrop.edu.sk zástupkyňa pre II.stupeň: zastupca@zsmlynstrop.edu.sk zástupkyňa pre I.stupeň: zs.prvystupen@gmail.com zástupca pre technické zabezpečenie: zastupcatz@zsmlynstrop.edu.sk
    • Prihlásenie