• Udialo sa ...

          • ZŠ Mlynská Stropkov 2. miesto na volejbalovom turnaji vo Svidníku

          • 27. 2. 2024
          • Za účasti šiestich tímov sa dňa 22.2.2024 uskutočnil 19. ročník medzinárodného volejbalového turnaja starších žiačok O pohár primátorky mesta Svidník, kde nehýbali aj žiačky športových tried ZŠ Mlynská Stropkov.

            V skupinovej časti si poradili bez straty setu so súperkami zo Svidníka B a družstvom Bardejova a postúpili do semifinálových bojov, kde nezaváhali proti družstvu z Podolínca.

            V očakávanom finále sa stretli s domácim družstvom Svidníka A, ktorý si v semifinále poradil so súperkami z Bardejova. Vo vyrovnanom a bojovnom zápase zvládli domáce hráčky lepšie koncovku prvého setu. Koncovka setu druhého zase vyšla lepšie mladým Stropkovčankám a tak sa išlo do tajbrejku, v ktorom rozhodli chyby na príjme podania zo strany hráčok Stropkova a z víťazstva sa radovali domáce hráčky.

            Najlepšou hráčkou družstva ZŠ Mlynská Stropkov sa stala Cimbová K. a štvoricu najlepších hráčok celého turnaja doplnili hráčky Špilárová L. a Zápotocká D.

             

            Zostava ZŠ Mlynská Stropkov

            Špilárová L., Cimbová K., I. Sakarová, Suváková S., Siváková E., Zápotocká D., Semancová S., Zápotocká S., Zajarošová V., Fatľová N.

            Tréner: Mgr. Alexík P.

          • Klzisko namiesto telocvične

          • 26. 2. 2024
          • Žiaci prvého stupňa sa v rámci hodín telesnej výchovy a v rámci záujmových útvarov zúčastňovali korčuľovania na Zimnom štadióne v Stropkove.   Všetky deti mali z pohybu a hier na ľade veľkú radosť. Počas hodín korčuľovania sa deťom venoval pán Slavomír Rapáč, ktorý im ukazoval rôzne cviky na korčuliach a deti ich s radosťou opakovali. Všetci predviedli svoje korčuliarske schopnosti.

            Zdatní korčuliari si zdokonaľovali techniku korčuľovania, slabší korčuliari prekonávali strach a postupne sa naučili udržať rovnováhu na ľade, padať, vstávať z ľadu a chodiť na korčuliach. Nikomu nevadili občasné pády a žiaci prežili spolu príjemné chvíle pohybu a zábavy. Na ľade nechýbala dobrá nálade a tešíme sa ďalšie  netradičné hodiny telesnej výchovy.

          • Šaliansky Maťko – okresné kolo

          • 26. 2. 2024
          • Žiaci našej školy dosiahli fantastický úspech v okresnom kole recitačnej súťaže Šaliansky Maťko. Svojím pútavým umeleckým prednesom si vybojovali krásne umiestnenia.

            I. kategória (2. – 3. ročník)

            Maximilián Geľak – 1. miesto

            II. kategória (4. – 5. ročník)

            Leo Vateha – 2. miesto

            III. kategória (6. – 7. ročník)

            Viktória Ilčisková – 3. miesto

            Recitátorom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy, blahoželáme ku krásnym výsledkom a Maxíkovi prajeme veľa šťastia v krajskom kole!

          • Školská plavecká liga žiakov a žiačok

          • 25. 2. 2024
          •       Plávanie je šport, ktorý má veľký zdravotný, hydroterapeutický význam a získava si stále viac priaznivcov. Dňa 22.2.2024 sa naši žiaci zúčastnili prvého kola Školskej plaveckej ligy na Krytej plavárni v Stropkove, ktorú vyhlásila ZŠ Konštantínova. Chlapci a dievčatá zo všetkých škôl v našom okrese súťažili v disciplínach kraul, prsia, znak a v troch kategóriách: 3.-4. ročník, 5.-6. ročník a 7.-9. ročník. Našu školu reprezentovali títo žiaci: Nina Maťašová, Jarmila Arbetová, Karolína Alexíková, Karolína Rusnáková, Filip Lesňak, Adam Karaman, Boris Alexík, Ema Calková, Sofia Fedorová a Julian Gundza. V každom kole súťažiaci získavali v jednotlivých disciplínach a kategóriách body za svoje výkony. Celkoví víťazi budú odmenení diplomami a vecnými cenami až v 3. kole. Ďakujeme šikovným plavcom za vzornú reprezentáciu školy.

          • Okresné majstrovstvá žiakov a žiačok v stolnom tenise

          • 15. 2. 2024
          • ZŠ Mlynská bola organizátorom okresných majstrovstiev družstiev žiačok a žiakov  v stolnom tenise. Dňa 14.2.2024 súťažili žiaci a zúčastnilo sa 6 škôl: ZŠ s MŠ Havaj, ZŠ s MŠ Bukovce, CZŠ Stropkov, ZŠ Mlynská, ZŠ Konštantínova a ZŠ s MŠ Kolbovce. Súťažné družstvá tvorili štyria hráči + vedúci a hralo sa v dvoch skupinách, každý s každým. Počas prestávky bolo podávané malé občerstvenie.  Dňa 15.2.2024 súťažili žiačky, kde sa zúčastnili 4 družstvá: ZŠ s MŠ Havaj, ZŠ s MŠ Bukovce, ZŠ Mlynská a ZŠ Konštantínova. Hralo sa v jednej skupine, spôsobom každý s každým.

            Vyhodnotenie žiakov:

            1. miesto: ZŠ Konštantínova

            2. miesto: ZŠ s MŠ Kolbovce

            3. miesto: ZŠ s MŠ Bukovce

            Vyhodnotenie žiačok:

            1. miesto: ZŠ Mlynská

            2. miesto: ZŠ s MŠ Bukovce

            3. miesto: ZŠ Konštantínova

            Víťazné družstvá dostali diplomy a poháre. Prví z obidvoch kategórií postupujú na krajské kolo do Kežmarku, ktoré sa uskutoční v apríli 2024.

             

            Najlepším blahoželáme a všetkým súťažiacim vyjadrujeme pochvalu za slušné športové   správanie a zápolenie.

          • Veselo v školskom klube detí

          • 13. 2. 2024
          • Keďže vonku nebolo práve najkrajšie počasie, tak sme sa rozhodli dnešné popoludnie v ŠKD stráviť v telocvični.  Deti sa pri zaujímavých hrách mohli dobre zabaviť a zasúťažiť si.

          • Ako chutia zlomky

          • 11. 2. 2024
          • Po ukončení kapitoly zlomkov mali žiaci 7.B prichystané prekvapenie.

            Vďaka dobrej spolupráci s pizzeriou ŠMAK čakali žiakov na hodine rôzne druhy pízz, ktoré boli rozdelené nie štandardne, ale podľa požiadavky. A tak mohli žiaci porovnávať, či     pizze je viac ako    alebo je to rovnaké a mnoho ďalších možností.  Je pravda, že úlohy, ktoré mali žiaci riešiť, boli vyriešené ešte „za horúca“, aby nám zlomky nevychladli.

            Záver bol jednoznačný: „Kedy ešte budeme opakovať zlomky?“ 😊

          • Výchovný koncert - Prejav sa pohybom v podaní tanečníkov Old School Brothers

          • 9. 2. 2024
          • Koncert bol motiváciou k pohybu a k aktívnemu životnému štýlu, pretože všetci vieme, ako je pohyb dôležitý pre zdravý vývoj. Miroslav „Bruise“ Žilka počas koncertu predviedol niekoľko svojich originálnych choreografií v jedinečných kostýmoch. Súčasťou programu bola aj interakcia so žiakmi, kde sa mohli prejaviť pohybom a naučiť sa tak pod jeho vedením zaujímavé tanečné variácie.

          • Dejepisná olympiáda 16. ročník – okresné kolo

          • 9. 2. 2024
          •       Dňa 5.2.2024 organizovala ZŠ Mlynská okresné kolo Dejepisnej olympiády.  Do súťaže sa zapojilo päť škôl: ZŠ Mlynská, CZŠ sv. Petra a Pavla, ZŠ s MŠ Havaj, ZŠ s MŠ Bukovce a ZŠ Konštantínova. Úlohou súťažiacich bolo vyriešiť úlohy zamerané na regionálne dejiny, učivo príslušného ročníka a monotematické úlohy, ktoré sa tento rok týkali slovenských hradov a zámkov.  V časovom limite 90 minút mohli získať až 100 bodov. Žiaci zvládli pripravené testy na jednotku, o čom svedčí aj veľmi vysoké skóre najúspešnejších a tiež tesné rozdiely vo výslednom bodovaní. A tu sú mená víťazov:

             Kategória F- 6. ročník:

            1. miesto- Melisa Moravcová- ZŠ Konštantínova

            2. miesto- Gabriel Kleban – ZŠ Mlynská

            3. miesto- Marek Referovič – ZŠ Konštantínova

            Kategória E – 7. ročník:

            1. miesto- Peter Polák – ZŠ Konštantínova

            2. miesto- Ema Calková – ZŠ Mlynská

            3. miesto- Tamara Bzdilová – ZŠ Mlynská

            Kategória D – 8. ročník:

            1. miesto- Barbora Štofirová – ZŠ Konštantínova

            2. miesto- Bianka Šoltysová – ZŠ Mlynská

            3. miesto- Marko Ivančo – CZŠ Stropkov

            Kategória C – 9. ročník:

            1. miesto- Adam Džavoronok – ZŠ Mlynská

            2. miesto- Ema Cimbalová – ZŠ Konštantínova

            3. miesto- Oliver Polivčak – ZŠ Mlynská

            Žiaci umiestnení na prvých dvoch miestach v kategóriách C, D a E sa zúčastnia  krajského kola, ktoré sa uskutoční dňa 19.4.2024 v Prešove. Víťazom okresného kola a úspešným riešiteľom olympiády srdečne blahoželáme.

             

          • Január v školskom klube detí

          • 7. 2. 2024
          • Aj tento mesiac sme sa v našom školskom klube venovali rôznym činnostiam. Keďže počasie neprialo zimným aktivitám, poobedné chvíle sme si spríjemňovali v našich oddeleniach. Blížil sa fašiangový čas, obľúbený karneval, a tak sme si pripravovali karnevalové masky, fašiangovú výzdobu, rôzne hry a súťaže. Hrali sme sa na interaktívnej podlahe, zabávali sa, ale nezabudli sme ani na písanie domácich úloh alebo riešenie hlavolamov a skladanie lega. Čas strávený v ŠKD deti trávia aktívne a s radosťou.

          • Karneval na ZŠ Mlynská

          • 5. 2. 2024
          •            Obdobie po polročnej klasifikácii patrí každoročne na našej škole karnevalu. Nebolo tomu inak ani tento rok. Žiaci I. stupňa  si už od rána obliekali svoje masky a pomaly sa presúvali do vyzdobenej telocvične, z ktorej sa ozývala hudba. Karneval otvorila pani riaditeľka Mgr. Martina Tomková, ktorá žiakov privítala a mohla sa začať prehliadka rôznorodých aj vlastnoručne vyrobených masiek. Predstavovanie karnevalových kostýmov sledovala  porota, ktorú tvorili  učiteľky I. stupňa. Ich úloha bola veľmi zodpovedná, pretože vybrať najkrajšie masky v množstve fantastických kreácií, známych i neznámych rozprávkových bytostí, vôbec  nebolo jednoduché. Okrem víťazných masiek bol každý žiak odmenený sladkosťou.

                       Žiaci druhého stupňa začínali svoje karnevalové popoludnie o 14.00 hod. Postupne zapĺňali so svojimi triednymi učiteľmi telocvičňu v nápaditých kolektívnych maskách a čakali na slávnostné otvorenie. Pred žiakov s príhovorom predstúpila opäť riaditeľka školy, ktorá vyjadrila obdiv nad ich fantáziou. Aj porota na II. stupni stála pred neľahkou úlohou. Pri svojom  hodnotení zohľadňovala nápaditosť žiakov, šikovnosť, ako aj  pripravený program pri predstavovaní kolektívnych masiek. Po vyhodnotení a vychutnaní si sladkej odmeny nastúpila voľná karnevalová zábava do neskorého večera. Tešíme sa znovu o rok!

          • Beseda Infekčné ochorenia

          • 31. 1. 2024
          • Minulý týždeň prebehla v triedach druhého ročníka beseda s Mgr. M. Pavlíčkovou z RÚVZ vo Svidníku na tému Infekčné ochorenia. Žiaci si zopakovali dôležitosť dodržiavania hygieny rúk a dozvedeli sa, aké choroby na nich striehnu pri jej nedodržiavaní.

          • Šaliansky Maťko

          • 30. 1. 2024
          • Aj v tomto školskom roku k nám zavítal Šaliansky Maťko so svojou súťažou.  Školské kolo v prednese slovenských povestí sa uskutočnilo v našej škole dňa 25.1.2024. Pred porotou i svojimi spolužiakmi ukázali žiaci 2. – 7. ročníka svoje umenie v recitovaní. Všetci sa snažili zo všetkých svojich síl, vyhrať však mohli len tí najlepší:

            I. kategória /2. a 3. ročník/

            1. m. – Maximilián Geľak, III. A – postup do okresného kola

            2. m. – Timea Hurná, III. B

            3. m. – Tibor Berežný, III. B

            Cena poroty – Matiáš Bačik II.C

            II. kategória /4. a 5. ročník/

            1. m. – Leo Vateha, V. C – postup do okresného kola

            2. m. – Vanesa Bučková, IV. A

            3. m. – Patrik Pazdič, IV. C

            Cena poroty – Nela Fečová  IV.A

            III. kategória /6. a 7. ročník/

            1. m. – Viktória Ilčisková, VII. B – postup do okresného kola

            2. m. – Nikola Dovičáková, VI. B

            3. m. – Kristína Calková, VII. A

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za krásny umelecký zážitok a postupujúcim do okresného kola želáme veľa úspechov!

          • Burza informácií

          • 27. 1. 2024
          • Žiaci deviatych ročníkov ZŠ Mlynská sa dňa 25.1.2024 zúčastnili Burzy informácií v MsKS Stropkov, kde získali podrobné údaje o stredných školách, ich zameraní či výhodách štúdia.

          • Výtvarná súťaž – „Karnevalová maska“

          • 24. 1. 2024
          •              Každý rok sa na našej škole v čase fašiangov organizuje školský karneval. Netrpezlivo ho očakávame 1. februára 2024. Pred týmto podujatím vyhlásilo Centrum voľného času v spolupráci s ŠKD výtvarnú súťaž na tému „Karnevalová maska“, ktorá prebiehala v dňoch od 22.1. − 24.1.2024 v popoludňajších hodinách. Zapojili sa väčšinou mladší žiaci, ale súťaženie o najkrajší výtvor bolo veľké. Deti s radosťou a nadšením vystrihovali, lepili a maľovali svoje masky. Aj toto je jedna z ciest, ako v nich rozvíjať predstavivosť a kreativitu.  Všetky masky  boli nápadité a krásne. Za svoju snahu boli súťažiaci odmenení sladkosti. Masky (škrabošky), ktoré si vytvorili, budú možno krášliť ich tváričky na školskom karnevale.

          • Geografická olympiáda – školské kolo

          • 23. 1. 2024
          • Dňa 19. januára 2024 sa na celom Slovensku uskutočnilo online školské kolo Geografickej olympiády. Išlo už o 52. ročník. Žiaci si zmerali svoje vedomosti v monotematickej, praktickej a teoretickej časti. Súťažilo sa v troch kategóriách a to v kategórii G (piaty ročník), F (šiesty a siedmy ročník) a kategórii E (ôsmy a deviaty ročník).  Na našej škole sa do olympiády zapojilo symbolických 52 žiakov. Až 39 z nich boli úspešní riešitelia. Prví traja žiaci z kategórie E, F a G postupujú do okresného kola, ktoré by sa malo konať 12.3.2024. Všetkým úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a víťazom prajeme veľa úspechov pri ďalšej reprezentácii.

            Kategória E

            1. miesto Karolína Cimbová – úspešný riešiteľ          9.C

            2. miesto Barbora Glusová – úspešný riešiteľ            9.B

            3. miesto Sofia Semancová - úspešný riešiteľ            8.C

            Kategória F

            1. miesto František Ján Belina - úspešný riešiteľ       7.C

            2. miesto Natália Vageľová - úspešný riešiteľ             7.B

            3. miesto Mária Gondeková - úspešný riešiteľ            7.B

            Kategória G

            1. miesto Ema Komišáková - úspešný riešiteľ             5.C

            2. miesto Max Potoma - úspešný riešiteľ                      5.C

            3. miesto Zuzana Kšonžeková - úspešný riešiteľ         5.B

          • Betlehemy očami detí

          • 14. 1. 2024
          • Už tradične sa naši žiaci zapájajú do medzinárodnej súťaže Betlehemy očami detí. Teší nás, že aj v tomto školskom roku patrili k tým úspešným. V historickom múzeu v poľskom meste Dukla bolo 8.1.2024 slávnostné vyhodnotenie, kde si prevzali ocenenie dve naše žiačky. Nela Ivančová z 9.B získala 1. miesto a Tamarka Tkáčová z 2.C získala cenu poroty. Dievčatám srdečne gratulujeme!

    • Kontakty

      • Základná škola, Mlynská 697/7, Stropkov
      • +421 547 422202, +421 911 298 020
      • vrátnica: +421951018768 jedáleň:+421547422913
      • Mlynská 697/7 09101 Stropkov Slovakia
      • IČO 37873181
      • DIČ 2021650807
      • riaditeľ: riaditel@zsmlynstrop.edu.sk zástupkyňa pre II.stupeň: zastupca@zsmlynstrop.edu.sk zástupkyňa pre I.stupeň: zs.prvystupen@gmail.com zástupca pre technické zabezpečenie: zastupcatz@zsmlynstrop.edu.sk
    • Prihlásenie