• Udialo sa ...

        • Plavecký kurz 2023 – 7. ročníky

        • 14. 5. 2023
        • V dňoch 9. 5. – 12. 5. 2023 organizovala ZŠ Mlynská plavecký kurz pre 7. ročníky v Mestskej  plavárni v Stropkove, ktorého sa zúčastnilo 45  žiakov. Plavecký kurz prebiehal pod vedením tímu profesionálnych trénerov (telocvikárov), ktorí majú zodpovedný prístup k žiakom. Tak ako v minulosti, i tento rok žiaci absolvovali plavecký výcvik s nadšením a radosťou. Tréneri chválili ich snahu a konečný výsledok bol zrejmý v posledný deň kurzu, keď už voda pre žiakov nebola strašiakom, ale si ju užívali plnými dúškami. Každá skupina predviedla pod vedením svojho trénera všetko, čo sa naučila, v čom sa zdokonalila a žiaci si domov hrdo niesli diplom plavca. Organizovaním plaveckých kurzov sa nám darí v plnej miere  podporovať a pozitívne rozvíjať športovú činnosť na našej škole.

        • Výtvarná súťaž – Srdiečko pre mamičku

        • 14. 5. 2023
        • Každý rok sa druhá májová nedeľa nesie v znamení osláv všetkých mamičiek. Ide o medzinárodnú udalosť, keďže nielen u nás na Slovensku, ale aj v mnohých ďalších krajinách sa tento deň oslavuje ako Deň matiek. Je to oslava materstva, obetavosti a lásky matiek voči svojim deťom.

          Centrum voľného času v spolupráci s ŠKD vyhlásili pre žiakov školy v dňoch 9. - 11. mája v popoludňajších hodinách výtvarnú súťaž na tému „Srdiečko pre mamičku“. Zapojili sa väčšinou mladší žiaci, ale súťaženie o najkrajšie srdiečko bolo veľké. Deti vystrihovali, lepili,  maľovali srdiečka farebnými pastelkami. Aj toto je jedna z ciest, ako v deťoch rozvíjať predstavivosť a kreativitu. Porota nakoniec neudelila prvé tri miesta, lebo všetky srdiečka boli krásne a jedinečné tým, že boli vyrobené s láskou. Všetci účastníci dostali sladkosti a srdiečka si deti zobrali domov pre svoje milované mamičky.

        • ZŠ Mlynská Stropkov – krajský majster v štvorkovom volejbale

        • 12. 5. 2023
        • Náročné, ale zároveň aj úspešné krajské kolo v 4-kovom  volejbale – Midicool volley majú za sebou žiačky športových tried ZŠ Mlynská Stropkov. Dňa 10.5.2023 si totiž v Prešove vybojovali v konkurencii 10 škôl Prešovského kraja ako jeho víťaz postup na celoštátne kolo, ktoré sa bude konať v dňoch 13. - 14.6.2023 v Šamoríne.                                                                   

          V skupinovej časti, ktorá sa hrala systémom každý s každým na dva skrátené hrané sety do 25 bodov, zdolali domáce hráčky. Vo vyrovnanom a dramatickom zápase zvíťazili nad družstvom Sniny a poradili si bez straty setu aj so súperkami z Vranova a Humenného.

          V semifinálovom zápase pokračovali vo výbornom výkone a zdolali družstvo Popradu. Začiatok úvodného setu finálového zápasu proti družstvu zo Svidníka, ktoré v semifinále zdolalo družstvo Sniny, vyšiel lepšie súperkám, no hráčky Stropkova dokázali jeho priebeh v závere otočiť vo svoj prospech. V druhom sete už hráčky Stropkova dominovali na palubovke a zaslúžene zvíťazili. 

          Výsledky:

          Skupinová fáza

          ZŠ Mlynská Stropkov  – ZŠ Lesnícka Prešov              2 : 0     (17,16)

          ZŠ Mlynská Stropkov  -  ZŠ Študentská Snina            2 : 0     (24,24)

          ZŠ Mlynská Stropkov  -  ZŠ Juh Vranov nad Topľou   2 : 0     (14,17)

          ZŠ Mlynská Stropkov  -  ZŠ Štefánikova Humenné    2 : 0     (19,21)

          Semifinále

          ZŠ Mlynská Stropkov  - Spojená škola Letná Poprad   2 : 0     (19,17)

          ZŠ Komenského Svidník -  ZŠ Študentská Snina         2 : 1     (18, -21,9)

          Finále

          ZŠ Mlynská Stropkov - ZŠ Komenského Svidník          2 : 0     (24,17)

          Zostava ZŠ Mlynská Stropkov

          Špilárová L., Cimbová K., Sakarová I., Zápotocká D., Semancová S., Suváková S., Nováková K., Baníková R.

          Celkové poradie:

          1. ZŠ Mlynská Stropkov
          2. ZŠ Komenského Svidník
          3. ZŠ Študentská Snina
          4. Spojená škola Letná Poprad
          5. ZŠ Juh Vranov nad Topľou
          6. ZŠ a MŠ Brezovica
          7. ZŠ Lesnícka Prešov
          8. ZŠ Komenského Bardejov
          9. ZŠ Štefánikova Humenné     
          10. ZŠ a MŠ Podolínec
        • Krajské kolo Geografickej olympiády

        • 12. 5. 2023
        • Dňa 26.4.2023 sa v Prešove uskutočnilo krajské kolo Geografickej olympiády, kde si zmerali svoje vedomosti v monotematickej, praktickej a teoretickej časti najlepší geografi Prešovského kraja. Súťažilo sa v kategórii F (šiesty a siedmy ročník) a kategórii E (ôsmy a deviaty ročník). Našu školu reprezentovali dve žiačky. Obe dievčatá boli úspešné riešiteľky a umiestnili sa na krásnych miestach, za čo im patrí veľká gratulácia a poďakovanie za vzornú reprezentáciu školy.

          Kategória E

          8. miesto: Barbora Glusová - úspešný riešiteľ  87 bodov

          Kategória F

          12. miesto: Mária Gondeková - úspešný riešiteľ  81 bodov

        • Superstar

        • 11. 5. 2023
        • V 4.A a 4.B sa odohrala všetkým známa talentová show Superstar, kde vystúpili žiaci s rôznymi talentami.  Samotné čísla boli ohodnotené skúsenou porotou a následne boli vyhlásené víťazné miesta. Celá show bola sprevádzaná pani moderátorkami - štvrtáčkami.

        • In the market

        • 11. 5. 2023
        • Žiaci 3.A a 3.B si počas hodiny anglického jazyka pripravili drobný sortiment, ktorý predávali vo svojich obchodíkoch s oblečením, zmrzlinou, kvetmi, ovocím a zeleninou, športovými potrebami, hračkami, cukrovou vatou a taktiež elektrosortimentom. Počas predaja sa snažili používať kratučké komunikačné frázy. Žiakom sa to veľmi páčilo.

        • Reading competition

        • 9. 5. 2023
        • Žiaci 8. ročníka si dňa 5. 5. 2023 preverili svoje znalosti  angličtiny v súťaži Reading competition. Súťaž pozostávala z troch častí. Žiaci v textoch hľadali správne odpovede na otázky a zisťovali, či sú vety na ich základe pravdivé alebo nepravdivé. 
          Súťaž bola zároveň motiváciou k zdokonaleniu sa v anglickom jazyku.

          Výsledková listina:
          1. miesto Barbora Glusová (8.B)
          2. miesto Oliver Škurla (8.B)
              Samuel Burák (8.B)
          3. miesto Urban Miklič (8.C)
          4. miesto Bibiána Cichá (8.B)
          5. miesto Lara Špilárová (8.C)

        • Finančná gramotnosť na 1. stupni

        • 9. 5. 2023
        • S finančnou gramotnosťou sa oboznamujú žiaci priebežne počas celého školského roka. V uplynulých dňoch sa žiaci dva týždne venovali tejto aktuálnej téme vo zvýšenej miere. Triedy sa zmenili na obchody s hračkami, plyšákmi a školskými potrebami. Nechýbali banky, zmenárne a reklamné agentúry. Žiaci aktívne nakupovali, predávali, menili peniaze a realizovali nákup prostredníctvom reklamných letákov tak, aby bol čo najefektívnejší. Oboznámili sa aj s internetovým predajom. Prváci podrobnejšie spoznávali eurové mince a eurobankovky, druháci už nakupovali v naozajstnom obchode, tretiaci a štvrtáci si vytvorili svoje vlastné obchody  v triedach, kde navzájom predávali a nakupovali. Veríme, že nadobudnuté finančné poznatky, vedomosti a zručnosti pomôžu našim žiakom bezpečne sa  pohybovať a orientovať v reálnom svete peňazí.

        • Krajské kolo – Midicool volley

        • 9. 5. 2023
        • V konkurencií 9 základných škôl sa dňa 3.5.2023 v Prešove uskutočnilo krajské kolo v štvorkovom volejbale – Midicool volley žiakov. Hralo sa v dvoch skupinách systémom každý s každým na dva hrané sety. Zo skupiny postupovali prvé dve družstvá do bojov o medailové pozície.

          Žiaci ZŠ Mlynská Stropkov podali sympatický a bojovný výkon, keď v skupinovej časti podľahli domácemu celku 0 : 2, následne remizovali s družstvom z Bardejova a v poslednom zápase zdolali celok zo Svitu. V skupine tak obsadili nepostupové miesto, a tak do ďalších zápasov o umiestnenie už nezasiahli.

          Výsledky:

          ZŠ Mlynská Stropkov – ZŠ Šrobárová Prešov     0 : 2     (-14,-12)

          ZŠ Mlynská Stropkov – ZŠ Wolkerova Bardejov  1 : 1     (19,-20)

          ZŠ Mlynská Stropkov – Komenského Svit            2 : 0     (15,16)

          Zostava:

          Veselý J., Materňak A., Hurný O., Vidiščák A., Fečo R., Alexík B.

          Tréneri: Veselý M., Alexík P.

          Celkové poradie:

          1. ZŠ Komenského 6, Stará Ľubovňa
          2. ZŠ 8. mája 640/39, Svidník
          3. ZŠ Šrobárova 20, Prešov
          4. ZŠ Wolkerova 10, Bardejov
          5. ZŠ Lúčna, Vranov n/T
          6. ZŠ Dargovských hrdinov 19, Humenné
          7. ZŠ Mlynská 697/7, Stropkov
          8. ZŠ Komenského 113, Lipany
          9. ZŠ Komenského 2, Svit
        • Malý futbal mladších žiakov a žiačok - okresné kolo

        • 8. 5. 2023
        •        Dňa 3. a 4. mája 2023 organizovala ZŠ Mlynská okresné kolo v malom futbale mladších žiakov a žiačok  – „Školský pohár“. Chlapci hrali 3. mája a zúčastnilo sa 5 družstiev: CZŠ sv. Petra a Pavla Stropkov, ZŠ Konštantínova, ZŠ Mlynská, ZŠ s MŠ Havaj a ZŠ Hrnčiarska. Dievčatá si svoje sily zmerali 4. mája a súťažili 4 družstvá: ZŠ Mlynská, ZŠ Konštantínova, ZŠ Hrnčiarska a CZŠ sv. Petra a Pavla. Hralo sa spôsobom každý s každým.

           Vyhodnotenie súťaže:

          Dievčatá:

          1. miesto – ZŠ Konštantínova

          2. miesto – ZŠ Mlynská

          3. miesto – ZŠ Hrnčiarska

          Chlapci: 

          1. miesto – ZŠ Mlynská

          2. miesto – ZŠ Hrnčiarska

          3. miesto – ZŠ Konštantínova

                    Víťazné družstvá boli odmenené diplomami a pohármi. Najlepším blahoželáme, prajeme im veľa úspechov v krajských kolách a všetkým súťažiacim vyjadrujeme pochvalu za slušné športové zápolenie. 

        • Náš najmladší recitátor 2. na krajskom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín

        • 3. 5. 2023
        •      Hviezdoslavov Kubín je najstaršie a najprestížnejšie podujatie v umeleckom prednese na Slovensku. Pôvodne vznikol pre potreby lepšej výslovnosti v slovenskom jazyku, postupne sa však pretváral, prepájal sa s inými druhmi umenia a nadobudol súčasnú podobu.

               Krajské kolo súťaže v prednese slovenskej poézie a prózy sa aj tento rok uskutočnilo v Divadle Jonáša Záborského v Prešove. Našu školu i okres Stropkov tento rok úspešne reprezentovali štyria  žiaci Maximilián Geľak (2.a), Emma Padová (6.a), Daniela Babjarčíková (7.b) a Timea Martičková (8.b). 

                Odbornú porotu svojím prednesom očaril a veľkú radosť nám urobil najmladší z recitátorov - druhák Maximilián Geľak. Recitoval rozprávku Ako psíček nakupoval a v konkurencii 13 najlepších recitátorov z Prešovského kraja získal v I. kategórii nádherné 2. miesto.                     

          Maxíkovi a všetkým našim recitátorom ešte raz srdečne blahoželáme a prajeme im ďalšie úspechy!

        • Okresné kolo - Biologická olympiáda kategória E

        • 3. 5. 2023
        • Dňa 13.4.2023 sa uskutočnilo okresné kolo Biologickej olympiády kategórie E. Naši žiaci súťažili v odbore zoológia, botanika a geológia. Umiestnenie žiakov na postupových miestach bolo nasledovné: 

          odbor zoológia

          1. miesto: Natália Vatraľová  7.B

          odbor botanika

          1. miesto: Bianka Šoltysová   7.A

          4. miesto: Mária Gondeková  6.B

           odbor geológia

          2. miesto: Sára  Komišáková  9.B

          Dňa 20.4.2023 sa uskutočnilo okresné kolo Biologickej olympiády kategórie D.

          V projektovej  časti získala:       

          2. miesto : Alica Dobošová  7.A

          V teoreticko-praktickej časti získali:

          3. miesto: Lívia Kasardová           7.A

          4. miesto: Liana Slivková          7.A

          Gratulujeme!

        • Pravopisná olympiáda – okresné kolo

        • 2. 5. 2023
        • Po niekoľkoročnej prestávke  sa 27.4.2023 uskutočnila na pôde našej školy Pravopisná olympiáda. Žiaci piatich škôl Stropkovského okresu si zmerali sily v písaní diktátu, ktorý preveril ich pravopisnú zdatnosť.

          Vyhodnotenie v kategóriách:

          I. kategória (5. – 7. ročník):

          3. miesto: Michal Cimbala 7.B

          II. kategória (8. – 9. ročník):

          2. miesto: Sára Komišáková 9.B

          Vyhodnotenie za ročníky:

          I. kategória:

          5. ročník: 1. miesto - Gabriel Kleban 5. C

          6. ročník: 2. miesto – Tamara Bzdilová 6. A

          7. ročník: 2. miesto - Michal Cimbala 7.B

          II. kategória

          8. ročník: 2. miesto – Miriam Ličková 8. B

          9. ročník: 2. miesto - Sára Komišáková 9.B

          Všetkým srdečne gratulujeme.

        • McDonald´s Cup - ZŠ Mlynská - okresné kolo futbalového turnaja žiakov 1. stupňa

        • 2. 5. 2023
        •               Dňa 26. apríla 2023 organizovala ZŠ Mlynská okresné  kolo futbalového turnaja  žiakov 1. stupňa ZŠ - McDonald´s Cup. Zúčastnilo sa 6 družstiev: ZŠ Mlynská, ZŠ Hrnčiarska, ZŠ  Nižná Olšava, ZŠ Konštantínova, CZŠ sv. Petra a Pavla a ZŠ s MŠ Havaj. Hralo sa v dvoch skupinách. Prví zo skupín hrali o 1. miesto, druhí hrali o 3. miesto a tretí o 5. miesto. Súťaživosť bola veľká, ale vyhrať mohli len tí najlepší.

          Vyhodnotenie súťaže:

          1. miesto – ZŠ Mlynská

          2. miesto – CZŠ sv. Petra a Pavla

          3. miesto – ZŠ s MŠ Havaj

          4. miesto – ZŠ Hrnčiarska

          5. miesto – ZŠ Konštantínova

          6. miesto – ZŠ Nižná Olšava

                      Víťazi boli odmenení diplomami a pohármi a každé družstvo si odnieslo malý darček. Hráči sa mohli cez prestávky občerstviť a pochutiť si na bagetách. ZŠ Mlynská sa zúčastní krajského kola v Prešove. Najlepším blahoželáme a všetkým súťažiacim vyjadrujeme pochvalu za slušné športové správanie.

        • Matematická olympiáda – okresné kolo

        • 2. 5. 2023
        • Dňa 12.4.2023 sa nadaní matematici našej školy zúčastnili okresného kola Matematickej olympiády na ZŠ Konštantínova v Stropkove. Niektorí z nich sa v silnej konkurencii „nestratili“ a získali pekné umiestnenia.

          Výsledky v jednotlivých kategóriách:

          Z6  - 1. miesto: Gondeková Mária - 6.B

                   3. miesto:  Jevočinová Natália - 6.A

          Úspešní riešitelia: Kovč Dávid 6.C,

                                       Kitik Adam 6.B,

                                       Guzi Tomáš 6.B

          Z7 –  Úspešní riešitelia: Dobošová Alica 7.A,

                                                Šoltysová Bianka 7.A, 

                                                Berezný Anton 7.B

          Z8 – 1. miesto:  Glusová Barbora 8.B

          Úspešným žiakom srdečne blahoželáme!

        • Štvrtáci na Deň Zeme v mestskej knižnici

        • 2. 5. 2023
        • Dňa 24. apríla 2023 sa žiaci 4. ročníka pri príležitosti Dňa Zeme zúčastnili besedy v Mestskej knižnici v Stropkove. Knihovníčka Mgr. I. Micheľová im podala zaujímavé informácie o našej planéte. Žiaci si mali možnosť sami vyhľadať zaujímavosti v encyklopédiách. Naštudované poznatky využili pri vytváraní plagátov, ktoré si vlastnoručne zhotovili.  Ich projekty sú vystavené v knižnici.                                              

        • Slávik Slovenska 2023

        • 1. 5. 2023
        • V pondelok 24.4.2023 a štvrtok 27.4.2023 popoludní sa našou školou ozýval krásny spev. Prebiehalo tam totiž školské kolo 31. ročníka speváckej súťaže Slávik Slovenska I., II. a III. kategórie. Spolu súťažilo 22 spevákov, 10 v prvej, 9 v druhej a 3 v tretej kategórii.

          Žiaci podali výborné spevácke výkony, čím sťažili prácu porote v zložení Mgr. S. Nemcová, Mgr. P. Šujeta, Mgr. M. Knežo a Ing. M. Jancura (aj korepetítor).

          V závere porota pochválila všetkých súťažiacich a po ťažkom rozhodovaní budú našu školu v okresnom kole reprezentovať:

          Sára Hruščová v I. kategórii (náhradníčka Nela Fečová), Vanesa Majerníková v II. kategórii (náhradníčka  Karolína Alexíková) a Katarína Ličková v III. kategórii (náhradník Miroslav Husák).

          Záverečnú bodku súťaže dali všetci speváci spoločnou piesňou.

        • Deň Zeme 2023

        • 1. 5. 2023
        • 21.4.2023 sa žiaci 2.stupňa ZŠ Mlynská rozhodli vyčistiť lesopark pod vrchom Ščob v Stropkove, ktorý všetci poznajú ako časť „Pod vlekom“. O tom, že k zlepšeniu životného prostredia pristúpili zodpovedne, svedčí aj množstvo vyzbieraného odpadu. Najzaujímavejším postrehom bola zmena pohľadu detí na danú problematiku počas dňa. Zrána zaznievala z úst žiakov otázka: „Načo toľko vriec?“, okolo poludnia to už boli otázky: „Nemáte ďalšie vrecia?...“  

          Žiaci 1.stupňa sa venovali zábavným aktivitám na tému životného prostredia v škole. Vysadili stromčeky na školskom dvore a vyskúšali si sadenie zeleniny do pripravených vyvýšených záhonov. Čistením priľahlých ulíc a priestranstiev v blízkosti školy žiaci dokázali, že mladej generácii záleží na našom životnom prostredí.

    • Kontakty

      • Základná škola, Mlynská 697/7, Stropkov
      • +421 547 422202, +421 911 298 020
      • vrátnica: +421951018768 jedáleň:+421547422913
      • Mlynská 697/7 09101 Stropkov Slovakia
      • IČO 37873181
      • DIČ 2021650807
      • riaditeľ: riaditel@zsmlynstrop.edu.sk zástupkyňa pre II.stupeň: zastupca@zsmlynstrop.edu.sk zástupkyňa pre I.stupeň: zs.prvystupen@gmail.com zástupca pre technické zabezpečenie: zastupcatz@zsmlynstrop.edu.sk
    • Prihlásenie