• Udialo sa ...

        • Vianočné prianie

        • 20. 12. 2022
        • Všetkým našim zamestnancom, rodičom, priateľom a ľuďom dobrej vôle prajeme pokojné a požehnané Vianoce a úspešný nový rok 2023.

        • Prerušenie vyučovania z dôvodu chrípkovej epidémie

        • 20. 12. 2022
        • V zmysle Metodického usmernenia MŠ SR č.15/2005-R so súhlasom zriaďovateľa Mesta Stropkov a na základe odporúčania RÚVZ, bude v dňoch streda 21.12.2022 a štvrtok 22.12.2022 prerušený výchovno – vzdelávací proces z dôvodu zvýšenej chorobnosti žiakov. Vyučovanie bude obnovené po vianočných prázdninách v pondelok 9.1.2023.

           

        • Prerušenie vyučovania z dôvodu chrípkovej epidémie

        • 15. 12. 2022
        • V zmysle Metodického usmernenia MŠ SR č.15/2005-R so súhlasom zriaďovateľa Mesta Stropkov a na základe odporúčania RÚVZ, bude v dňoch piatok 16.12.2022 a pondelok 19.12.2022 prerušený výchovno – vzdelávací proces z dôvodu zvýšenej chorobnosti žiakov. Vyučovanie bude obnovené v utorok 20.12.2022.

        • ZŠ Mlynská Stropkov 2. miesto na Vianočnom turnaji v Prešove

        • 16. 12. 2022
        •            

          V konkurencii kvalitných tímov z východu Slovenska a maďarského družstva z Nyíregyházy sa 12.12.2022 uskutočnil 56. ročník Medzinárodného vianočného volejbalového turnaja starších žiačok v Prešove. V troch štvorčlenných skupinách sa hralo systémom každý s každým na dva víťazné sety do 25 bodov s tým, že víťazi skupín si zabezpečili postup o medailové miesta.

           Mladé volejbalistky, žiačky športových tried ZŠ Mlynská Stropkov, si v skupinovej časti turnaja viedli veľmi dobre, keď zdolali súperky VK Prešov B, Humenného a Košíc. Ako víťaz skupiny pokračovali vo výbornom výkone aj vo finálovej skupine, keď vo veľmi vyrovnanom a dramatickom zápase zdolali hráčky Vranova nad Topľou, ktoré taktiež podľahli výborne hrajúcim Maďarkám.

          Zápas o víťaza turnaja, v ktorom sa stretli hráčky Stropkova a Nyíregyházy,  mal skvelú úroveň. Oba celky predvádzali kvalitný volejbal s množstvom pekných výmen na sieti aj v poli. Mladé Stropkovčanky po zisku úvodného setu, ktorý otočili z nepriaznivého stavu 18:23 na 25:24, v druhom sete nezvládli jeho koncovku. V rozhodujúcom tajbrejku boli súperky útočnejšie a mohli sa radovať z víťazstva.

          Najlepšou hráčkou družstva ZŠ Mlynská Stropkov bola vyhlásená kapitánka Petronela Luberdová.

          Výsledky v skupine A:

          ZŠ Mlynská Stropkov  – VK Prešov B                                 2 : 0     (15,20)

          ZŠ Mlynská Stropkov – ŠK Gymnázium Humenné             2 : 0     (13,10)

          ZŠ Mlynská Stropkov – VK Slávia TU Košice                    2 : 0     (17,12)

          Finále:

          ZŠ Mlynská Stropkov – MŠK Vranov nad Topľou             2 : 0     (21,20)

          Nyíregyháza - MŠK Vranov nad Topľou                             2 : 0     (19,13)

          ZŠ Mlynská Stropkov – Nyíregyháza                                   1 : 2     (24,-22,-11)

          Zostava ZŠ Mlynská Stropkov

          Luberdová P., Kočišová S., Tkačivská A., Olčáková S., Cimbová K., Šturáková V., Sakarová I., Zápotocká D.,

          Tréner: Mgr. Alexík P.

          Celkové poradie turnaja:

          1. Nyíregyháza

          2. ZŠ Mlynská Stropkov

          3. MŠK Vranov nad Topľou

          4. ZŠ Komenského Svidník A

          5. ŠK Elba Prešov A

          6. VK Prešov B

          7. VK Slávia TU Košice A

          8. VK Prešov A

          9. ŠK Gymnázium Humenné

          10. ŠK Elba Prešov B

          11. VK Slávia TU Košice B

          12. ŠK Komenského Svidník B

        • Šťastie farbami detí

        • 16. 12. 2022
        • Žiaci našej školy sa zapojili do výtvarnej súťaže Šťastie farbami detí. Poslaním súťaže  bolo ich motivovať k zamysleniu sa nad tým, ako vnímajú šťastie a ako podľa nich samotné šťastie vyzerá. Svoje pocity mali vyjadriť vlastnou  výtvarnou tvorbou. Súťaž bola realizovaná v súlade s implementáciou Národného projektu Podpora ochrany detí pred násilím a plnením cieľov Národnej stratégie na ochranu detí pred násilím v spolupráci s pani Ing. Mgr. Martinou Demjanovou z Úradu práce sociálnych vecí a rodiny v Stropkove.

                      Všetkým žiakom, ktorí sa zapojili do tejto súťaže ďakujeme a výhercom srdečne blahoželáme.

          Ocenení žiaci:

          Kategória: 1. Stupeň

          1.miesto: Anna Džavoronková 4.B

          2.miesto: Karolína Rusnáková 4.C

          3.miesto: Sára Hruščová 3.A

                          Natália Möhwaldová 4.C

          Kategória: 2. stupeň

          1.miesto: Tamara Bzdilová 6.A

          2.miesto: Nela Ivančová  8.B

          Cena knižnice:

          Diana Sahajdová 5.C

           

           

        • Rozprávkové vretienko – okresné kolo

        • 16. 12. 2022
        • Veľmi sa tešíme, že nás naši žiaci vzorne reprezentovali aj v okresnom kole súťaže Rozprávkové vretienko, ktoré sa uskutočnilo 13.12.2022 v priestoroch CZŠ sv. Petra a Pavla v Stropkove. V I. kategórii si Tibor Berežný z 2.B odniesol 3. miesto a v II.kategórii vyhrala krásne 1. miesto Viktória Ilčisková zo 6.B. Srdečne blahoželáme!

        • Vianočný čas

        • 16. 12. 2022
        • Vianočná nálada nezaplavila len naše srdcia, ale aj chodby a triedy 1.stupňa našej školy. Žiaci spolu s pani učiteľkami, vychovávateľkami a asistentkami zimnou výzdobou prispeli k tejto hrejivej vianočnej atmosfére.

        • Výtvarná súťaž – Deti a Vianoce

        • 16. 12. 2022
        •               Blížia sa Vianoce, a tak CVČ v spolupráci s ŠKD zorganizovali výtvarnú súťaž na tému Deti a Vianoce.  Zapojili sa väčšinou mladší žiaci, ale súťaženie o najkrajšiu kresbu bolo veľké. Malí tvorcovia pootvorili dvere do svojho sveta, do vlastného vnímania a očakávania sviatočného obdobia. Výtvarné práce, návrhy vianočných symbolov, autori obohatili o svojskú detskú interpretáciu, zaujímavé riešenia a experimenty s materiálom i kombinovaním techník. Najčastejšie využívaná bola kresba, grafika a koláž. Cieľom výtvarnej súťaže je nielen konfrontovať detskú výtvarnú tvorbu a umelecké prístupy či dávať priestor prezentácii mladých umeleckých talentov, ale najmä priblížiť a sprítomniť tradičné chápanie Vianoc. Porota nakoniec neudelila tri najlepšie miesta, lebo všetky výtvarné práce boli pekné. Všetkým súťažiacim rozdala  sladkosti, popriala im veselé Vianoce a veľa krásnych darčekov pod stromčekom.

        • Školské kolo PYTAGORIÁDY

        • 14. 12. 2022
        • Matematická súťaž Pytagoriáda patrí medzi zaujímavé súťaže, kde si žiaci merajú sily v riešení  matematických úloh v stanovenom časovom limite. Ide o riešenie 15 úloh v čase 60 minút, pričom nie je dôležitý postup riešenia úlohy, ale jej výsledok. Ak má súťažiaci správne vyriešených  aspoň 10 úloh, môže skončiť a za zvyšný čas dostáva ďalšie body. Tohto roku sa konečne konalo školské kolo prezenčne , aj keď žiaci riešili online test v počítačovej  učebni; kategórie P3, P4, P5  - 7.12 a kategórie P6,P7, P8 – 8.12.

          Vyhodnotenie:

        • Rozprávkové vretienko – školské kolo

        • 12. 12. 2022
        • Vretienko rozprávok sa na našej škole rozkrútilo 8.12.2022. Hlasy talentovaných recitátorov sa rozozneli v školskom kole obľúbenej súťaže Rozprávkové vretienko. 22 žiakov súťažilo v dvoch kategóriách a prezentovali najkrajší žáner slovesného umenia – rozprávku.

          Porota mala opäť ťažkú úlohu - vybrať a oceniť tých najlepších. Po odznení všetkých súťažných príspevkov a rozhodnutí poroty si diplomy a nákupné poukážky prevzali traja víťazi v každej vekovej kategórii. Recitátorom na prvých dvoch miestach držíme palce, aby nás úspešne reprezentovali na okresnom kole 13.12.2022. Všetci súťažiaci i pedagógovia si však zaslúžia poďakovanie za zodpovedný prístup k súťaži a snahu preukázať interpretačné schopnosti a talent žiakov.

          I.kategória:

          1. miesto: Ida Kožičková                      4.b     

          2. miesto: Maximilián Geľak                2.a     

          3. miesto: Tibor Berežný                      2.b     

          Cena poroty: Zuzana Kšonžeková       4.b     

           

          II.kategória:

          1. miesto: Viktória Ilčisková                   6.b     

          2. miesto: Kristína Calková                    6.a     

          3. miesto: Olívia Perátová                     7.b      

          Cena poroty: Nikola Dovičáková           5.b      

        • Včielky, med a medovníky

        • 8. 12. 2022
        • 16. ročník Stropkovských dní medu tradične sprevádzali súťaže „O najkrajší medovník“ a „Včely a včelári očami detí“. Viacerí žiaci našej školy sa opäť prezentovali svojou umeleckou tvorbou a získali krásne umiestnenia. Gratulujeme!

          O NAJKRAJŠÍ MEDOVNÍK

          1. kategória:

          1. miesto – Patrik Kačmár, 3.C

          2. miesto – Klára Vatraľová, 2.A

          3. miesto – Lukáš Ivančo, 3.A

          Cena poroty - Natália Palková, 2.B

          2. kategória:

          1. miesto – Nela Ivančová, 8.B

          2. miesto – Natália Vatraľová, 7.B

          VČELY A VČELÁRI OČAMI DETÍ

          2. kategória – priestorová práca

          2. miesto – Nela Ličková, 4.A

        • Aj našu školu navštívil Mikuláš

        • 8. 12. 2022
        •              Šiesty decembrový deň patrí na škole k najočakávanejším dňom adventu. Žiaci I. stupňa totiž s veľkou radosťou čakajú na príchod dobrého a štedrého Mikuláša.

                      Preto sa v našej škole žiaci spolu so svojimi pedagógmi pekne upravili, vyzdobili si triedy a spoločne recitovali i spievali vianočné koledy a piesne. S napätím v očiach sledovali, kedy sa konečne objaví na chodbách pavilónov a vstúpi do ich triedy. A tá chvíľa prišla! Mikuláš spolu s anjelmi navštívil všetky triedy 1. stupňa a obdaroval žiakov i pedagógov. Radosť a nadšenie v očiach najmenších sa nedala prehliadnuť. Mikuláš všetkým pripomenul, že radosť adventného času by sme mali nosiť v srdciach po celý rok.

                      Poďakovanie za tento výnimočný deň patrí nielen Mikulášovi a jeho pomocníkom anjelom, ale predovšetkým rodičom našich detí, ktorí zabezpečili vrece plné mikulášskych sladkostí.

           

        • Hviezdoslavov literárny a výtvarný Stropkov

        • 7. 12. 2022
        • 1. decembra sa uskutočnilo slávnostné oceňovanie prác v rámci súťaže Hviezdoslavov literárny a výtvarný Stropkov, ktorú organizoval MO Matice slovenskej v Stropkove. Sme hrdí na žiakov, ktorí sa do súťaže zapojili a tešíme sa, pretože  sme si  v silnej konkurencii odniesli krásne miesta:

          V literárnej časti:

          I. kategória   - poézia: 2. miesto: Jozef Dovičák, 3. miesto: Terézia Tkáčová

                                  - próza:  3. miesto: Maximilián Geľak

          II. kategória  - poézia: 1. miesto: Viktória Jevočinová, 2. miesto: Kamila Lehocká

          Vo výtvarnej časti:

          I. kategória - 3. miesto: Ema Komišáková

          Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme a víťazom gratulujeme!

        • Prvácka pasovačka na Základnej škole Mlynská

        • 7. 12. 2022
        • Po troch mesiacoch strávených v školských laviciach sa dňa 1. 12. 2022 uskutočnilo v telocvični na našej škole slávnostné pasovanie prvákov do cechu žiackeho. Šikovní žiaci prvého ročníka pod vedením svojich triednych učiteliek pripravili pestrý program pre rodičov, starých rodičov a svojich blízkych. Zarecitovali básne o správaní sa v škole, o písmenách, číslach, geometrických tvaroch, prvouke a telesnej výchove. Pesničkou v anglickom jazyku dokázali, že prvé slovíčka a vety hravo zvládli. Nakoniec zložili prvácky sľub a pani riaditeľka ich slávnostne pasovala veľkou ceruzkou za právoplatných žiakov našej školy. Program ukončili veselým spevom, pri ktorom si aj zatancovali. Ako spomienku na tento veľký deň dostal každý prvák od svojej učiteľky Pasovací list a sladkú odmenu.

        • Netradičný týždeň - Dni profesijnej orientácie pre žiakov 9. ročníka

        • 3. 12. 2022
        • Vyvrcholením všetkých aktivít počas Netradičného týždňa boli Dni profesijnej orientácie pre žiakov 9. ročníka, počas ktorých zástupcovia stredných škôl Prešovského kraja prezentovali svoju školu, možnosti štúdia a učebné odbory. Naši žiaci tak dostali informácie z prvej ruky o školách: Gymnázium Stropkov, ŠUP Svidník, SZŠ Svidník, SSOŠ Giraltovce, Spojená škola Štefánikova Bardejov, SOŠ polytechnická a služieb arm. gen. L. Svobodu Svidník a OA Svidník.

          Zaujímavou skúsenosťou pre našich deviatakov bolo aj stať sa na pár hodín stredoškolákom.  Vybraní žiaci zasadli do stredoškolských lavíc a zúčastnili sa vyučovania na Gymnáziu v Stropkove a v SOŠ Stropkov. Veríme, že tieto aktivity im pomôžu lepšie sa zorientovať pri výbere strednej školy a prispejú k spokojnosti a správnej voľbe.

        • Jazykový WocaBee šampionát 2022

        • 3. 12. 2022
        • Skupina žiakov z 8.B pracuje na hodinách anglického jazyka s aplikáciou Wocabee. Hravou formou sa učia slovnú zásobu a radi medzi sebou súťažia. V októbri sa skupina pani učiteľky Hurnej zapojila do Jazykového WocaBee šampionátu 2022, v ktorom ako víťazi okresného kola postúpili a v krajskom kole sa umiestnili na 13. mieste. Aj takéto úspechy ich motivujú v učení a dopĺňajú vzácne vedomosti. Gratulujeme!

    • Kontakty

      • Základná škola, Mlynská 697/7, Stropkov
      • +421 547 422202, +421 911 298 020
      • vrátnica: +421951018768 jedáleň:+421547422913
      • Mlynská 697/7 09101 Stropkov Slovakia
      • IČO 37873181
      • DIČ 2021650807
      • riaditeľ: riaditel@zsmlynstrop.edu.sk zástupkyňa pre II.stupeň: zastupca@zsmlynstrop.edu.sk zástupkyňa pre I.stupeň: zs.prvystupen@gmail.com zástupca pre technické zabezpečenie: zastupcatz@zsmlynstrop.edu.sk
    • Prihlásenie