• Udialo sa ...

        • Detská policajná akadémia na ZŠ Mlynská

        • 30. 5. 2022
        • V roku 2017 Prezídium Policajného zboru začalo s  realizáciou nového preventívneho projektu s názvom Detská policajná akadémia. Žiakmi Detskej policajnej akadémie sa v tomto školskom roku stali aj naši štvrtáci. Majú za sebou už prvé tri témy.             

          Primárnou úlohou projektu je prevencia kriminality, sekundárnou úlohou predchádzanie inej protispoločenskej činnosti a sociálno–patologickým javom, ako aj výchova k zodpovednosti za vlastné správanie a konanie. Projekt poskytuje deťom rady, ako sa nestať obeťou trestného činu, ako zvládať určité záťažové situácie a kam sa obrátiť v prípade potreby pomoci. Témami projektu sú:  Zoznámte sa s našou políciou, Bezpečne na internete, Každý je iný, Na ceste nie si sám a Stop násiliu. Pri upevňovaní vedomostí pomáha žiakom pracovný zošit, ktorým deti sprevádzajú postavičky – Krištof a Agáta.  

          Žiakom pri osvojovaní nových poznatkov, vedomostí a zručností pomáhala policajná preventistka ORPZ vo Svidníku  Mgr. Katarína Sukeľová, ktorá si svojím profesionálnym a kreatívnym prístupom získala srdcia všetkých detí. Vyučovacie hodiny pod jej vedením  žiaci prežívali s nadšením, veľkým záujmom  a radosťou z nových poznatkov, zručností  a skúseností. Veríme a pevne dúfame, že Detská policajná akadémia do našej školy zavíta aj v budúcom školskom roku a prostredníctvom nej  naši žiaci nadobudnú dôležité poznatky pre svoj zodpovedný a bezpečný život.

        • Okresné kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska 2022 ovládli speváci zo ZŠ Mlynská

        • 29. 5. 2022
        • Dňa 9.5.2022 sa na pôde ZUŠ Františka Veselého konal už 30. ročník okresného kola speváckej súťaže Slávik Slovenska 2022 .Žiaci základných škôl  prišli zaspievať ľudové piesne, ktoré si pripravili pre svojich poslucháčov a tiež pred odbornú porotu.

          Naši speváci si počínali výborne a umiestnili sa v každej kategórii v zlatom pásme za čo im , ale aj pedagógom za prípravu patrí veľké poďakovanie.

          Držíme našim postupujúcim Tiborkovi a Dominike prsty na Krajskom kole, ktoré sa uskutoční 3.6.2022 v Prešove.

          Výsledková listina-9.5.2022

          I.kategória

          Barbora Bogdanová I. ZŠ– bronz.pásmo

          Ema Viňarská ZŠ HAVAJ -strieb.pásmo

          Tibor Berežný  ZŠ Mlynská - zlaté pásmo - s postupom na kraj

          II.kategória

          František Šamko I. ZŠ – bronz.pásmo

          Jakub Fecko III. ZŠ – strieb.pásmo

          Simona Svákusová ZŠ HAVAJ – zlaté pásmo- s postupom na kraj

          Mária Gondeková ZŠ Mlynská – zlaté pásmo

          III.kategória

          Vladimír Fedák I. ZŠ – strieb.pásmo

          Jaroslava Boršayová ZŠ HAVAJ -bronz.pásmo

          Dominika Jancurová  ZŠ Mlynská -zlaté pásmo - s postupom na kraj

          Tímea Korpoňová ZUŠ F. Veselého -zlaté pásmo

           

          Michal Jancura

        • Výlet druhákov

        • 27. 5. 2022
        • Pekné počasie a výborná nálada  sprevádzali  žiakov 2. ročníka  počas koncoročného výletu 24. 5. 2022 do Bardejova a Bardejovských Kúpeľov. Na programe dňa bola ako prvá návšteva Šarišského múzea a návšteva historického Radničného námestia.

          Príjemné poludnie sme prežili aj oddychom a zábavou v Bardejovských Kúpeľoch. Tu sme navštívili tunajší skanzen - Múzeum ľudovej architektúry v prírode, ktorý je najstarším zariadením svojho druhu na Slovensku. Deti si tu mohli rozšíriť teoreticky už osvojené vedomosti o živote ľudí dávnejších dôb. Prehliadku skanzenu sme zavŕšili prechádzkou v krásnom prostredí Bardejovských Kúpeľov.

          Nezabudli sme kúpiť miestne  kúpeľné oblátky, ochutnať vodu z liečivých prameňov či kúpiť suveníry pre svojich najbližších.

          Unavení, ale bohatší o nové poznatky a zážitky sme nakoniec šťastne dorazili domov.

                                                                                                                                                                                                                                                                  Triedni učitelia

        • Celoštátne kolo Geografickej olympiády

        • 25. 5. 2022
        • V dňoch 20. a 21. mája tohto roku sa v našich krásnych Tatrách, v osade Tatranská Lomnica konalo celoštátne kolo známej a populárnej súťaže Geografická olympiáda. Zúčastnil sa jej žiak našej školy Eduard Hájnik z 9.B, o ktorom už vieme, že vyhral zlato v CK Dejepisnej olympiády. Geografia a dejepis sú zrejme Edove srdcovky, keďže získal umiestnenie v najvyšších kolách olympiád. To sa každému nepodarí! Súťažil v kategórii E a konkurencia bola vysoká - 30 súťažiacich. Do prvej trojky sa nedostal, avšak bol úspešným riešiteľom, čo samo o sebe  je výborným výkonom. Na úspešnosť bolo potrebné získať 75 bodov zo 100. Edo získal 85 bodov, čo ho posunulo na 14. miesto. Vynikajúco si viedol v praktickej časti, kde stratil len 3 body. To svedčí o dôslednej a zodpovednej príprave, ktorá spočíva v práci s atlasom, štúdiu okruhov tém mimo povinného učiva, v samoštúdiu, presnosti a rýchlosti vypracovania úloh.

          Tešíme sa z takého výsledku a chceme Edovi poďakovať za vzornú a úspešnú reprezentáciu našej školy, nášho mesta. Kiežby bolo takých žiakov ako je Edo viac. Poprajme teda Edovi veľa úspechov do ďalšieho štúdia na strednej škole a chuti aj naďalej súťažiť a prezentovať svoje vedomosti k radosti svojej, svojich rodičov i pedagógov.

          Ďakujeme a držíme ti palce Edo!

        • D. Calko a J. Suvák – úspešní riešitelia celoštátneho kola Technickej olympiády

        • 26. 5. 2022
        • Od 3. do 4. mája 2022 sa konalo celoštátne kolo 12. ročníka Technickej olympiády                               pod záštitou PaedDr. Jozefa Zanovita, riaditeľa Spojenej školy Československej armády 24 v Martine a nechýbali na ňom ani naši deviataci, žiaci Základnej školy Mlynská                           v Stropkove.

           

          Prešovský kraj, stropkovský okres, ale najmä našu základnú školu reprezentovali Dávid Calko z 9.A a Jakub Suvák z 9.C triedy. Ich účasť nebola žiadnym prekvapením, ale výsledkom svedomitej a dlhodobej prípravy.

          Dávid sa už od 6. triedy zúčastňoval všetkých ročníkov Technickej olympiády a každoročne si z nich odniesol umiestnenie do 2. miesta. Svoje pôsobenie na základnej škole zavŕšil víťazstvom na krajskom kole, a tým si zabezpečil účasť v celoštátnom kole, do ktorého postupujú len víťazi krajských kôl. Pre Jakuba, ktorý je žiakom športovej triedy a venuje sa futbalu, to bolo prvýkrát.

          Mesto Martin privítalo súťažiacich slnečným počasím a príjemným prostredím. Štvrtok začal slávnostným otvorením celoštátneho kola, po ktorom nasledovalo riešenie súťažných úloh teoretickej a  praktickej časti. Teoretická časť pozostávala z 15 úloh, v praktickej časti mali zhotoviť vrhadlo.  Na jeho vyrobenie museli poznať princípy jeho fungovania, vedieť čítať technické výkresy, poznať zásady zobrazovania, správne voliť polotovary, rozoznávať a použiť vhodné náradie, voliť správne pracovné postupy, aplikovať zásady správneho pracovného postupu, mať na zreteli bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci a myslieť na mnoho dôležitých vecí.

          Po ukončení súťaže všetci  netrpezlivo očakávali slávnostné vyhlásenie výsledkov. Aj keď to tento raz pre nás neboli priečky najvyššie, Dávid a Jakub sa medzi najlepšími technikmi nestratili. Získali 6. miesto a stali sa úspešnými riešiteľmi celoštátneho kola, pričom úspešným riešiteľom sa stávajú súťažiaci, ktorí dosiahnu minimálne 70% .

           

          Ďakujeme Dávidovi a Jakubovi za výbornú reprezentáciu školy a prajeme im veľa úspechov                             v ďalšom štúdiu. Nech aj vedomosti z techniky im v budúcnosti pomôžu správne sa rozhodnúť a vybrať si tú správnu cestu.

          Poďakovanie patrí aj Mgr. Petrovi Gombárovi, riaditeľovi ZŠ Mlynská, za pedagogický dozor a zabezpečenie dopravy žiakov vlastným motorovým vozidlom.

                                                                                                                                    Ing. V. Štafurová

        • KK Mini futbal žiakov 1. stupňa ZŠ McDonalds Cup

        • 25. 5. 2022
        • Na KK Mini futbale žiakov ZŠ získali naši žiaci krásne 5.miesto z 12 účastníkov.

          Výsledky: základných skupín: SP-Giraltovce 1:1 Lehocký, SP-Lipany 2:2 Vnouček, Sekera, SP-Levoča 8:2 Nicz,Bodnár 2,Vnouček 2,Lehocký 2,Prusák, skupina o 4-6 miesto: SP-Jakubany 3:4 Vnouček 2, Prusák, SP-Poprad 6:4 Lehocký 3, Sekera 2, Prusák.

        • Čerstvý chlebík v 2.C

        • 25. 5. 2022
        • Neexistuje nič lepšie než čerstvo upečený domáci chlebík. V 2.C sme si o tom čítali a pozreli videá. Neostali sme však len pritom. Dobrovoľnú domácu  úlohu upiecť chlieb splnili dvaja žiaci a ochutnávanie sa mohlo začať. Ďakujeme Patrikovi a jeho šikovnému ockovi a Lilke a jej šikovnej mamičke, ktorí pečenie chlebíka zvládli na jednotku s hviezdičkou.

        • Mladšie žiačky ZŠ Mlynská Stropkov VÍŤAZKY krajského kola MINI COOL VOLLEY s postupom na M SR

        • 25. 5. 2022
        • O veľký úspech ZŠ Mlynská Stropkov sa postarali jej mladšie žiačky v kategórii MINI COOL VOLLEY (3-kový volejbal) pod vedením trénera Milana Haľka.
          Na krajskom kole, ktoré sa konalo 23.5.2022 vo Vranove nad Topľou, naše žiačky nenašli premožiteľa a svojou bojovnosťou a húževnatosťou si zaslúžene vybojovali postup na M SR. Vo svojej skupine si jednoznačne poradili a postupne porazili zhodne 2:0 družstvá Brezovica, Svit a Svidník.
          Ako víťaz svojej skupiny v nasadenej bojovnosti pokračovali aj v semifinále.  V hre nepoľavili ani s družstvom z Prešova, zdolali ho 2:0 a tento výsledok ich posunul do finále, kde sa stretli so susedným Svidníkom. Aj keď v oboch setoch začal na chvíľu bodovať súper zo Svidníka, žiačky ZŠ Mlynská zabrali a svojou útočnou hrou, nekompromisnými blokmi a kvalitným podaním zvíťazili bez straty setu aj nad Svidníkom 2:0. Takáto hra ich charakterizovala počas celého turnaja.
          Dievčatám a trénerovi gratulujeme a prajeme veľa úspechov na Majstrovstvách SR.

          Zostava:
          Špilárová L., Cimbová K., Nováková K., Siváková E., Suváková S., Zápotocká D., Semancová S.
          Tréner: Mgr.Milan Haľko

          Výsledky:
          V skupine
          ZŠ Mlynská Stropkov - ZŠ Brezovica 2:0 (25:5, 25:11)
          ZŠ Mlynská Stropkov - ZŠ Komenského Svit 2:0 (25:11, 25:7)
          ZŠ Mlynská Stropkov - ZŠ Komenského Svidník 2:0 (25:11, 25:14)

          SEMIFINÁLE
          ZŠ Mlynská Stropkov - ZŠ Šrobárová Prešov 2:0 (25:11, 25:18)

          FINÁLE
          ZŠ Mlynská Stropkov - ZŠ Komenského Svidník 2:0 (25:13, 25:11)

        • Geografická exkurzia – hvezdáreň Roztoky

        • 25. 5. 2022
        •  

          Najlepšie podmienky pre pozorovanie oblohy sú ďaleko od presvetlených veľkých miest tam, kde je úplná tma. Jedným z takýchto miest s tmavou a často jasnou oblohou je observatórium postavené na severovýchode  Slovenska.  Je ňou hvezdáreň v Roztokoch, ktorú navštívili 23.5.2022 žiaci šiesteho ročníka  našej školy.  Program exkurzie bol nasledovný : prehliadka hvezdárne, prednáška o vesmíre, prezentácia vesmírnych ďalekohľadov v kupole, pozorovanie slnečnej koróny, aj to len v prípade priaznivého počasia, ktoré  nám však nevyšlo, lebo  bolo zamračené.

          Prednáška, ktorú  viedol skúsený hvezdár, sa skladala z nasledovných častí:

          1. Opis Slnka -  základné charakteristiky (stavba, zloženie, teplota, hustota), čo môžeme na Slnku pozorovať, slnečný cyklus.

          2. Život Slnka  -  rozpis jednotlivých etáp vývoja od zrodu z medzihviezdneho oblaku až po jeho zánik. 

          3.  Vývoj slnečnej sústavy - rozpis jednotlivých etáp vývoja.

          4.  Opis slnečnej sústavy - obsahuje základné a najzaujímavejšie informácie o jednotlivých telesách slnečnej sústavy.

          Exkurzia bola na veľmi vysokej úrovni, o čom svedčia aj ohlasy našich žiakov a ich úprimná túžba po podobnej exkurzii na budúci školský rok.

        • Stolnotenisový mestský turnaj žiakov ZŠ „ O pohár oslobodenia“

        • 22. 5. 2022
        •        Dňa 18.5.2022 mesto Stropkov, ŠK Bokša a ZO Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Stropkove zorganizovali stolnotenisový mestský turnaj „O pohár oslobodenia“. Zúčastnili sa tri družstvá ( školy ): ZŠ Mlynská, ZŠ Hrnčiarska a CZŠ sv. Petra a Pavla. Hralo sa v jednej skupine,  spôsobom každý s každým. Bojovali všetci, ale nakoniec zvíťazilo naše družstvo v zložení žiakov: Tchir Šimon, Sitár Patrik, Kitik Kamil, Dávid Hrubý a Feč Samuel. Srdečne im gratulujeme za vzornú reprezentáciu školy.

           

           Vyhodnotenie žiakov: 1. miesto: ZŠ Mlynská

                                                2. miesto: ZŠ  Hrnčiarska

                                                3. miesto: CZŠ sv. Petra a Pavla

           

          Víťazné družstvá dostali diplomy, poháre, vecné ceny a medaily. Najlepším blahoželáme a všetkým súťažiacim vyjadrujeme pochvalu za slušné športové   správanie a zápolenie.     

        • Jarný zber papiera 2022

        • 22. 5. 2022
        •            V dňoch 16. – 17. mája 2022 sa v našej škole   uskutočnil jarný zber papiera. Papier predstavuje dôležitý materiál, ktorý je súčasťou nášho každodenného života. Jeho spotreba v poslednom období veľmi rýchlo stúpa aj vďaka priemyslu, vydávaniu novín a časopisov, jednoduchému a rýchlemu kopírovaniu.

           

                      Týmto zberom sa naša škola v rámci environmentálnej výchovy a ochrany životného prostredia snaží viesť žiakov a ich rodičov k  šetreniu, triedeniu, zbieraniu papiera a tým umožňuje čo najväčšie  jeho opätovné využitie. Podľa výpočtov 1 tona papiera zachráni až 17 stromov. Nám sa v rámci jarného zberu podarilo nazbierať cca 15  ton papiera a tak sme týmto činom  zachránili vyše 255   stromov.

           

          Vyhodnotenie súťaže:

          1. stupeň ZŠ

           

          Triedy a jednotlivci:

                       1. miesto –  4.C-1943 kg                        1. miesto- Adam Karaman-524 kg

                       2. miesto –  3.C-  903 kg                        2. miesto- Maximilián Vnouček-502 kg

                       3. miesto –  2.C-  827 kg                        3. miesto- Martin Vanda-476 kg

           

           2. stupeň ZŠ

           

          Triedy a jednotlivci:

                        1. miesto – 5.A- 2264 kg                       1. miesto- Karolína Komišáková-1210 kg

                        2. miesto – 9.B- 1456 kg                       2. miesto- Tamara Komišáková-1000 kg

                        3. miesto – 6.A-   578 kg                       3. miesto- Lenka Kmiťová- 295 kg

           

          Víťazom blahoželáme. Oceňovanie víťazov sa uskutoční  na konci školského roka. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili zberu papiera a ukázali, že nám všetkým spoločne záleží na našich lesoch, prírode a budúcnosti.

        • OM družstiev a jednotlivcov v šachu žiakov – 4. kolo

        • 16. 5. 2022
        •     V piatok 13.5.2022 sa naši žiaci zúčastnili okresných majstrovstiev v šachu – 4.kolo, ktoré organizoval Šachový klub v Stropkove. Turnaj bude započítaný do seriálu okresných majstrovstiev jednotlivcov a 4-členných družstiev žiakov ZŠ. Na záver školského roka 10.6.2022 v 5. kole, budú tri najlepšie družstvá z okresu Stropkov odmenené diplomami a vecnými cenami, šachovými súpravami. Ocenení budú aj traja najlepší jednotlivci z každej kategórie.  Naši nastúpili v zložení:  Urban Miklič, Dávid Štovka, Tobias Kľocek, Adam Vidiščák, Natália Jevočinová, Andrej Jevočin a Tobias Žanony. Na tomto turnaji zabojovali všetci z nášho družstva, ale najlepším hráčom za kategóriu ml. žiakov sa stal  Tobias Kľocek, ktorý získal 1. miesto. Srdečne mu gratulujeme. Všetkým menovaným žiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy v tomto športe.

        • ZŠ MLYNSKÁ ZÍSKALA 1. MIESTO NA CELOSLOVENSKOM KOLE DEJEPISNEJ OLYMPIÁDY EDUARD HÁJNIK VÍŤAZOM CK DEJO V KATEGÓRII C

        • 12. 5. 2022
        •   V dňoch 5.5.2022–7.5.2022 sa uskutočnilo v Bratislave CELOSLOVENSKÉ KOLO 14. ročníka DEJEPISNEJ OLYMPIÁDY (CK DEJO) v kategóriách C (9. ročník), D (8.ročník),  A,B (stredné školy).

            Našu ZŠ Mlynská, mesto Stropkov a Prešovský kraj, reprezentoval premiant školy EDUARD  HÁJNIK, žiak 9.b triedy, ktorý bol víťazom krajského kola DEJO v C kategórii.

            Edo na tomto CK DEJO nedal v kategórii C svojim súperom šancu. Spomedzi 8 reprezentantov jednotlivých krajov Slovenska vybojoval pre našu ZŠ MLYNSKÁ, MESTO STROPKOV a PREŠOVSKÝ KRAJ to najkrajšie a najvyššie ocenenie. Získal 1. MIESTO s počtom 95 bodov z celkového počtu 100 bodov a stal sa najlepším riešiteľom DEJO na Slovensku vo svojej kategórii.

            Jeho  umiestnenie je skvelým výsledkom Edovej zodpovednej a svedomitej práce, jeho snaženia a  vytrvalosti počas jeho štúdia na ZŠ. Je taktiež skvelým príkladom pre ostatných žiakov našej školy. Pochvalu a poďakovanie si zaslúži nielen Edova zodpovedná príprava na vyučovanie, ale aj jeho záujem o zapájanie sa do predmetových olympiád a súťaží. Veľké ĎAKUJEM  patrí aj jeho rodičom, ktorí mu počas celého štúdia boli veľkou oporou. 

            Srdečne teda blahoželáme k tomuto veľkému úspechu v mene všetkých pedagógov i žiakov ZŠ Mlynská.

             Edovi všetci držíme palce aj v ďalšej dôležitej predmetovej olympiáde, a to v CELOSLOVENSKOM KOLE GEOGRAFICKEJ OLYMPIÁDY (CK GEGO), ktorú absolvuje ako víťaz KK GEGO v kategórii E. CK GEGO sa uskutoční v dňoch 20.5.2022-21.5.2022 v Tatranskej Lomnici.

             Edo, drž sa.  ĎAKUJEME a sme na teba hrdí.

        • ZŠ Mlynská Stropkov 3. miesto v krajskom kole vo štvorkovom volejbale

        • 11. 5. 2022
        • Dňa 11.5.2022 sa vo Vranove nad Topľou uskutočnilo krajské kolo starších žiačok v štvorkovom volejbale - Midicool volley, na ktorom  si v konkurencií 9 družstiev vybojovali žiačky športových tried ZŠ Mlynská Stropkov 3. miesto.

          Ako víťaz svojej skupiny, keď zdolali súperky z Prešova a Malcova bez straty setu, postúpili medzi tri najlepšie celky turnaja

          V prvom zápase finálovej skupiny proti domácemu družstvu z Vranova, kde žiačky Stropkova podali veľmi dobrý výkon, nakoniec po vyrovnanom a dramatickom priebehu hry  podľahli súperkám v tajbrejku  V zápase proti družstvu zo Svidníka sa trápili na príjme podania, boli málo útočné čo súper jednoznačne využil vo svoj prospech a zvíťazil.

          Zostava družstva ZŠ Mlynská Stropkov:

          Luberdová P., Nemcová L., Malačinová T., Andrejovská K., Šturáková V., Kočišová S., Tkačivská A., Cimbová K., Špilárová L.

          Tréner: Mgr. Alexík P.

          Výsledky:

          Skupina

          ZŠ Mlynská Stropkov – ZŠ Šrobárová Prešov         2 : 0     (12, 18)

          ZŠ Mlynská Stropkov – ZŠ Malcov                         2 : 0     (12,11)

          O 1.-3. miesto

          ZŠ Mlynská Stropkov – ZŠ Juh Vranov/T                           1 : 2    (-20,24,-9)

          ZŠ Juh Vranov/T - ZŠ Komenského Svidník                       0 : 2     (-14, -16)

          ZŠ Mlynská Stropkov – ZŠ Komenského Svidník               0 : 2    (-11,-11)

          Konečné poradie:

          1. ZŠ Komenského Svidník
          2. ZŠ Juh Vranov/T
          3. ZŠ Mlynská Stropkov
          4. ZŠ 3robárová Prešov
          5. ZŠ Sídlisko 2 Vranov/T.
          6. ZŠ Lendak
          7. ZŠ a MŠ Jarná Poprad
          8. ZŠ Brezovica
          9. ZŠ Malcov
        • Plavecký kurz 2022 – 7. ročníky

        • 10. 5. 2022
        •        V dňoch 2.5. – 6. 5. 2022 organizovala ZŠ Mlynská plavecký kurz pre 7. ročníky v Mestskej  plavárni v Stropkove, ktorého sa zúčastnilo 49  žiakov. Plavecký kurz prebiehal pod vedením tímu profesionálnych trénerov (telocvikárov), ktorí majú zodpovedný prístup k žiakom. Tak ako v minulosti, i tento rok žiaci absolvovali plavecký výcvik s nadšením a radosťou. Tréneri chválili ich snahu a konečný výsledok bol zrejmý v posledný deň plaveckého kurzu, keď sme videli, že voda pre nich už nie je strašiakom, ale užívajú si ju plnými dúškami. Každá skupina predviedla pod vedením svojho trénera všetko, čo sa naučila, v čom sa zdokonalila a žiaci si domov hrdo niesli diplom plavca. Organizovaním plaveckých kurzov sa nám darí v plnej miere  podporovať a pozitívne rozvíjať športovú činnosť na našej škole.

        • Pesnička pre mamičky

        • 6. 5. 2022
        •      Letí, letí pesnička, k mamkám zaletí, počúvajte, drahé mamičky, pozdrav od detí, prosím...

          Tú najlepšiu zo všetkých si každý v svojom srdiečku nosí.

           

               Krásny Deň matiek, milé mamky, mamičky, mamulienky!  

                                                                                                                              Žiaci I.A   

        • ZŠ MLYNSKÁ ZNOVU ZABODOVALA NA KK DEJO A KK GEGO EDUARD HÁJNIK VÍŤAZ KK DEJO A KK GEGO

        • 2. 5. 2022
        •    Dňa 22.3.2022 sa uskutočnil 14. ročník  krajského kola dejepisnej olympiády (DEJO), ktoré prebiehalo online formou. Do krajského kola postúpili žiaci, ktorí sa umiestnili v kategóriách C – 9. ročník a D – 8. ročník na 1. a 2. mieste v OK DO. Našu ZŠ Mlynská a mesto Stropkov reprezentoval na krajskom kole žiak 9.b triedy Eduard Hájnik, ktorý sa umiestnil na vynikajúcom 1. mieste so ziskom 87 bodov z celkového počtu 90 bodov.

            Súťaž pozostávala z vedomostného testu, ktorý obsahoval úlohy z vybraného monotematického celku určeného celoslovenskou komisiou  a z učiva národných a svetových dejín 20. storočia, ktoré sú  obsahom učiva dejepisu 9. ročníka. Slovenská komisia DEJO vybrala pre tento ročník ako monotematický celok tému Kultúrne pamiatky UNESCO na Slovensku a história regiónov,  v ktorej vznikli. Táto príprava na KK DO si vyžadovala popasovať sa s množstvom informácií, dátumov, dejepisných súvislostí a obrázkov. Eduard túto náročnú činnosť zvládol na výbornú a vybojoval pre seba, školu i mesto Stropkov už spomínané vynikajúce 1. miesto.

          Eduard Hájnik nie je nováčikom v OK či KK DEJO, pretože sa od 5. ročníka ZŠ pravidelne umiestňoval na prvých miestach. V minulom školskom roku 2020/2021 sa Eduard Hájnik v KK DEJO umiestnil na 2. mieste a prvenstvo mu uniklo len o 1 bod za víťazom.

             Popri reprezentácii školy a mesta v jednotlivých kolách DEJO reprezentoval školu a mesto Stropkov aj na KK MATO, kde sa stal úspešným riešiteľom. A ďalší vynikajúci úspech zaznamenal v KK GEGO, kde sa umiestnil na 1. mieste a bude reprezentovať mesto Stropkov i našu ZŠ Mlynská na celoslovenskom kole, ktoré sa uskutoční v dňoch 20.-21.5.2022 .

          1. miestom na KK DEJO si náš žiak vybojoval účasť na celoslovenskom kole DEJO, ktoré sa

          uskutoční v dňoch 5.5.2022 – 7.5.2022 v Bratislave. Okrem prípravy na CK DEJO a GEGO ešte čakajú Eda v máji aj prijímacie pohovory na SŠ. Takže v mene celej ZŠ Mlynská v Stropkove mu nielen blahoželáme k tomuto super úspechu, ale držíme palce aj v tom najvyššom kole DEJO a GEGO a na prijímacích pohovoroch na SŠ. Edo, drž sa.

        • Výtvarná súťaž – Srdiečko pre mamičku

        • 8. 5. 2022
        • Každý rok sa druhá májová nedeľa nesie v znamení osláv všetkých mamičiek. Ide o medzinárodnú udalosť, keďže nielen u nás na Slovensku, ale aj v mnohých ďalších krajinách sa tento deň oslavuje ako Deň matiek. Je to oslava materstva, obetavosti a lásky matiek voči svojim deťom.

          Centrum voľného času v spolupráci s ŠKD vyhlásili pre žiakov školy v dňoch 3.-5. mája v popoludňajších hodinách výtvarnú súťaž na tému „ Srdiečko pre mamičku“. Zapojili sa väčšinou mladší žiaci, ale súťaženie o najkrajšie srdiečko bolo veľké. Deti vystrihovali, lepili,  maľovali srdiečka farebnými pastelkami. Aj toto je jedna z ciest, ako v deťoch rozvíjať predstavivosť a kreativitu. Porota nakoniec udelila prvé tri miesta, ale všetky srdiečka boli krásne a jedinečné tým, že boli vyrobené s láskou. Víťazi dostali diplomy, vecné ceny a ostatní účastníci sladkosti. Srdiečka si deti zobrali domov pre svoje milované mamičky.

           

        • Reading comprehension

        • 2. 5. 2022
        • V apríli si žiaci 7. ročníka overili vedomosti z anglického jazyka v školskej súťaži „Reading comprehension“. Súťažiaci sa popasovali s čítaním anglických článkov a vypracovaním rôznych typov úloh na porozumenie. A veru sa im darilo😊. Zvíťazila a 1. miesto si odniesla Barbora Gľusová zo 7.B, 2. miesto Lara ŠpilárováKarolína Cimbová, obidve zo 7.C a 3. miesto získal Richard Krehlík zo 7.B. Víťazi získali diplomy i pekné ceny a všetci zúčastnení dostali sladkú odmenu. Gratulujeme!

    • Kontakty

      • Základná škola, Mlynská 697/7, Stropkov
      • +421 547 422202, +421 911 298 020
      • vrátnica: +421951018768 jedáleň:+421547422913
      • Mlynská 697/7 09101 Stropkov Slovakia
      • IČO 37873181
      • DIČ 2021650807
      • riaditeľ: riaditel@zsmlynstrop.edu.sk zástupkyňa pre II.stupeň: zastupca@zsmlynstrop.edu.sk zástupkyňa pre I.stupeň: zs.prvystupen@gmail.com zástupca pre technické zabezpečenie: zastupcatz@zsmlynstrop.edu.sk
    • Prihlásenie